Ovaj hrabri tinejdžer uprkos cerebralnoj paralizi savladava sprave na street workout igralištu

“Većina djece sa tom dijagnozom i ne hoda, teško priča. Meni je bolest dijagnostifikovana kad sam imao godinu dana”
211 pregleda 3 komentar(a)
Mislava Ščuric, Foto: Screenshot (Facebook)
Mislava Ščuric, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 17.01.2016. 15:07h

Čovjek može sve da postigne, samo ako to hoće i samo mora u sebi da nađe snagu. I to ne zavisi od nikog drugog do vas samih, jednostavna je poruka 14-godišnjeg Mislava Ščurica iz Hrvatske.

Mislav, kao i njegovi vršnjaci, trenira. I to, kako kaže, ne bi bilo ništa posebno, da on nema cerebralnu paralizu.

“Većina djece sa tom dijagnozom i ne hoda, teško priča. Meni je bolest dijagnostifikovana kad sam imao godinu dana”, objašnjava on.

Njegova porodica je od početka bila uporna i krenuli su sa fizikalnom terapijom, te je Mislav prohodao sa nepune četiri godine.

“To je vrlo veliki uspjeh, jer doktori nisu mislili da ću uopšte hodati i da ću biti samostalan”, priča on.

Mislav je zaljubljen u sport od malih nogu i želio je da bude fudbaler. Ali, ta želja i činjenica da neće moći da je ispuni, bacila ga je u depresiju i budila samosažaljenje.

Depresija je nestala onog trenutka ka je našao motivaciju u street workoutu.

Na kraju sedmog razreda, tokom ljeta, prijatelj i ekipe Svetice workout ga je pozvao da treniraju, ali je Mislav prvo odbio, vjerujući da on to ne može. Na kraju je ipak prihvatio, uz obrazloženje sebi “hajde da makar ne budem doma”.

Pogledajte prilog 24sata.hr u kojem Mislav savladava vježbe na street workout spravama, koje za njega, kako kaže, imaju psihofizički učinak, te nakon čega je dobio volju da sam radi vježbe koje mu je preporučio fizioterapeut, a koje prije toga nije imao volje da radi.

Ovaj mladić ne odustaje od želje da karijeru ipak veže za fudbal - makar kao sportski novinar ili fizioterapeut.

Pogledajte jednu vrlo inspirativnu priču o mladiću koji i pored cerebralne paralize, ne odustaje !On ima samo 14 godina ali njegov mentalni sklop je otišao mnogo dalje u godinama, i Mislav na taj način pokazuje ostalima da i pored otežavajućih okolnosti stvari su moguće, ako se dovoljno potrudimo i žrtvujemo, i ujedno u tom i pronalazimo zabavu. Uživajte u ovome jer ja jesam.,Svaka čast Mislave :)Prilog preuzet sa 24sata

Posted by Pavle Djurdjevic on Thursday, January 14, 2016

Bonus video: