"Golovi smrti" Arona Ramzija: Prokletstvo pogodilo i Alana Rikmana

Svijet je taman počeo da zaboravlja na ovaj slučaj kada je Ramzi postigao gol prvo dvije sedmice prije smrti Lemija Kilmistera, zatim u subotu 9. januara - dan prije smrti Dejvida Bouvija
186 pregleda 0 komentar(a)
Aron Remzi, Foto: Reuters
Aron Remzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2016. 10:52h

Taman se slegla prašina oko njegovih "golova smrti", da bi za manje od nedjelju dana fudbaler Arsenala Aron Ramzi ponovo dao po gol veče prije smrti Dejvida Bouvija i Alana Rikmana.

Priča o “prokletstvu” poznatog velškog fudbalera datira još od 2011. kada je nakon njegovog gola ubijen Osama bin Laden, a niz se nastavio sa Stivom Džobsom, Gadafijem, Vitni Hjuston, Polom Vokerom, Robinom Vilijamsom...

Svijet je taman počeo da zaboravlja na ovaj slučaj kada je Ramzi postigao gol prvo dvije sedmice prije smrti Lemija Kilmistera, zatim u subotu 9. januara - dan prije smrti Dejvida Bouvija. Internet je poludio nakon što je preksinoć Remzi poentirao i u utakmici protiv Liverpula, a sljedeći dan osvanula vijest da je preminuo glumac Alan Rikman.

Od kad je počelo da se priča o Ramzijevom “prokletstvu” dešavalo se i da ne premine niko od poznatih ličnosti, ali to su toliko rijetki slučajevi, da je javnost zbog te činjenice još više zabrinuta.

Ramzi se 2015. prvi put osvrnuo na ove priče.

"Par ljudi mi je skrenulo pažnju na to, ali od tad nisam postizao puno golova. Dao sam par golova nakon kojih niko nije umro, hvala bogu... To su blesave glasine na koje ne obraćam pažnju. Uopšte mi nije smiješno to", kazao je tada fudbaler za "Bleacher Report".

Nakon što je preminuo Rikman, mnogi korisnici društvenih mreža zasuli su Ramzija molbama da ne postiže više golove, "jer će ubiti svakoga", kako je napisao jedan od njih.

Pitanje je i da li je tačno da nakon nekih Ramzijevih golova nije niko preminuo, jer britanski mediji nisu uzimali u obzir lokalne zvijezde. Tako Španci recimo navode da je Ramzijev niz krenuo još 2009. kada je nakon njegovog gola preminuo tamošnji sportski komentator Andres Montes, a prije par godina nakon što se velški fudbaler upisao u strijelce protiv Olimpijakosa smrt je došla i po Božen Žumbor, osnivačicu "Božen kozmetike".

Bonus video: