Kraljica Elizabeta dobila teglu meda od Mišel Obame

Kineski predsjednik Si Đinping poklonio je kraljevskoj porodici knjigu marki, duborez u breskvinom drvetu, kao i dva kompakt diska na kojima se nalazi muzika njegove žene
0 komentar(a)
kraljica Elizabeta, Foto: Reuters
kraljica Elizabeta, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.01.2016. 16:01h

Na spisku poklona koje je britanska kraljica Elizabeta prošle godine dobila od drugih državnih zvaničnika i velikodostojnika, pored nakita i ornamenata, nalazi se i zanimljivosti poput domaćeg meda Mišel Obame ili Brandenburške kapije od marcipana koju je poklonio njemački predsjednik.

Prva dama SAD Mišel Obama, tokom svoje posjete Londonu u junu, poklonila je kraljici Elizabeti poklon korpu u kojoj se nalazio čaj od verbene i limuna, dvije male posude domaćeg prirodnog meda iz bašte Bijele kuće, kao i srebrnu vaznu u obliku pčela i saća, saopšteno je danas iz Bekingemske palate.

Guverner Britanskih Djevičanskih ostrva donio je u London vreću soli, koja se ističe među brojnim tradicionalnim poklonima kao što su figurice životinja, slike i knjige.

Njemački predsjednik Joakim Gauk poklonio je britanskoj kraljici maketu Brandenburške kapije od marcipana. Kineski predsjednik Si Đinping poklonio je kraljevskoj porodici knjigu marki, duborez u breskvinom drvetu, kao i dva kompakt diska na kojima se nalazi muzika njegove žene.

Spisak zvaničnih poklona britanskoj kraljevskoj porodici objavljuje se svake godine.

Pokloni mogu biti pojedeni, ako se radi o hrani, poklonjeni u dobrotvorne svrhe i izloženi u kraljevskim prostorijama. Pokloni se ne smiju prodavati ili mijenjati za druge predmete.

Bonus video: