Put Kejt del Kastiljo: Od zvijezde tevenovela do El Čapove miljenice

Meksikankina fascinacija životom "sa druge strane zakona" prvi put javno se vidjela još 2012. godine, kada je na svom Tviter profilu napisala "Danas više vjerujem El Čapu Guzmanu, nego Vladi Meksika, koja zataškava stvari"
296 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2016. 11:34h

Nakon hapšenja Hoakina El Čapa Guzmana, poslije intervjua sa holivudskim glumcem Šonom Penom, svijet se pitao ko je tačno Kejt del Kastiljo, svojevrsni PR najpoznatijeg svjetskog narko dilera.

Del Kastiljo (43) godine, prije nego što je postala dio kriminalnog "miljea" čuvenog kartela Sinaloa, bavila se uspješno glumom u meksičkim tevenovelama.

Zgodna Meksikanka se proslavila ulogom u seriji "Kraljica juga", u kojoj glumi lik Tereze Medoze, koja postaje najmoćniji diler kokaina na jugu Španije.

"Ovo je san svake glumice. Mendoza spava sa oženjenim muškarcima, puši marihuanu, a ako joj se neko ne svidi, bude uklonjen jednim potezom", pričala je Kejt o svojoj ulozi.

Meksikankina fascinacija životom "sa druge strane zakona" prvi put javno se vidjela još 2012. godine, kada je na svom Tviter profilu napisala "Danas više vjerujem El Čapu Guzmanu, nego Vladi Meksika, koja zataškava stvari".

El Čapa je ovakav stav glumice oduševio, pa je Kejt poslao buket cvijeća. Meksički narko-bos je preko svojih advokata kontaktirao glumicu, u namjeri da snimi film o njegovom životu.

Kejt i El Čapo su od tada često razmjenjivali poruke, a kada je Šon Pen izrazio želju da napravi intervju sa narko-bosom, Del Kastiljo je bila glavni posrednik.

Zbog svojih veza sa kartelom Sinaloe, protiv Del Kastiljo je pokrenuta istraga, a njen privatni život našao se na meti kolega iz produkcijske kuće "Telemundo".

Autor romana "Kraljica juga", Arturo Perez Reverte je ipak pohvalio Kejt.

"Milo mi je što je Del Kastiljo, na neki način ostala Tereza Mendosa", napisao je Perez na svom Tviter profilu.

Galerija

Bonus video: