Sa ovom konzolom, sada i vaš pas može konačno da igra igrice

CleverPet Hub je prva konzola dizajnirana specijalno za pse. Autori navode da ovaj uređaj može držati pse angažovanim tokom dana samo uz pomoć svjetla i zvuka
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2016. 15:14h

Nemate baš uvijek priliku da prošetate svog ljubimca? Pas ostaje često sam kući i kad se vratite zatičete haos u stanu?

Na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavljan je uređaj koji, vjeruju njegovi autori, može da zabavi vašeg ljubimca tokom cijelog dana i riješi vaše probleme.

CleverPet Hub je prva konzola dizajnirana specijalno za pse. Autori navode da ovaj uređaj može držati pse angažovanim tokom dana samo uz pomoć svjetla i zvuka.

Uređaj, piše Mashable, sadrži ti jastučića koji aktiviraju svjetlo i zvučnik, a na psima je samo da pritisnu jedan od jastučića.

Leo Trotier, osnivač i predsjednik uprave CleverPeta, kaže da ljudi imaju na tona tehnoloških proizvoda za sebe, ali ne i za svoje ljubimce. Životinje koje ostaju same kod kuće moraju nešto da rade. Ili će se dosađivati. A dosada često rađa nered - znaju to vlasnici sigurno.

"Svi djelovi konzole su tu da pruže zabavu za ljubimca i na kraju ga nagrade hranom", kaže Trotier.

Kada je uređaj povezan na Wi-Fi, učestalost igara može biti prilagođena kroz aplikaciju, tako da svaki vlasnik može da konzolu podesi prema energiji svog psa. Aplikacija omogućava vlasnicima da uživo prate šta njihov pas radi, te da u realnom vremenu mijenjaju postavke konzole.

I igre na konzoli imaju više nivoa, tako da psu ne dosadi da se uvijek zabavlja na isti način.

Trotier i saosnivač Den Knudsen imaju iskustva iz neurologije i automatizovanim interakcijama životinja, a Trotier kaže da je njihova kompanija puna ljubitelja životinja.

CleverPet je finansiran kroz Kickstarter kampanju, koja je počela 2014. godine. Cilj je bio sakupiti 100.000 dolara, ali je taj cilj nadmašen za skoro dvostruko - za više od 80.000.

Cijena CleverPet Huba u maloprodaji iznosi 299 dolara, a u pretprodaji, do 10. januara, košta 30 dolara manje, odnosno 269 dolara.

Više pogledajte na stranici proizvođača.

Galerija

Bonus video: