Dragi moj Djeda Mraze obraduj našega vođu jednim skromnim satom da zna koja je ura

Usput, osevapio bi se da našem neumornom dobrotvoru crnogorskih bezvodnih sela doneseš paket cigarilosa, jer ga o jadu zabavi neki njegov nestašni saradnik što ih stalno puši o trošku države. Pa se on ljuti jer je mogao za te pare sipati goriva da pronađe i otvori još koju bistijernu
18 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 31.12.2015. 12:34h

Dragi moj Djeda Mraze,

Ti uvijek nekako nepogrešivo znaš kome ćeš zakucati na vrata i što da doneseš, ali za svaki slučaj bih te molio da razmisliš još jednom da li da svraćaš u našu avliju.

Jeste, znamo da si pitao zašto bi gubio vrijeme kad sve već imamo, ipak je Crna Gora lider u regionu sa privrednim rastom kakav nema skoro nijedna zemlja EU, za četiri godine ostvareno je obećanih 40.000 radnih mjesta, penzije su ne samo redovne nego skoro vazda ima i za ljekove, gradiće se vile u Miločerskom parku, autoput do Mateševa nam niče, uskoro će i onaj Jadransko-jonski, investitori hrle, Vlada ne patiše i svima nam je super, a naši neustrašivi glavari nas pride uspješno brane i od strašnih Koštuničinih legija. Toliko brinu o nama da i ne primjećujemo kakav se strašni boj bije, da se ne bismo, ne daj bože, sjekirali.

Čuh da ti nekakvi zavidnici naklapaju da si samo minut, dva gledao na naš besprekorni Montenegro i da si i ti izvaran, pa bih te zamolio da se ne osvrćeš na te frustrirane otpadnike koji su opsjednuti našim požrtvovanim rukovodstvom. Nego, bi li makar njima mogao nešto donijet, oni pogiboše samo da bismo mi imali, a sebe ne gledaju.

Ako ti nije teško, obraduj našega vođu, na primjer, jednim skromnim satom da zna koja je ura, da ne ostaje svake noći do kasno. Valjao bi mu neki “Swatch” ili “Casio”, pošto vele da ima ima nekakav “Breguet Tourbillion”. Znaš kakav je on, neće na ruku da ga stavi da nas ne zbunjuje jer ovdje niko i nije čuo za tu marku.

Usput, osevapio bi se da našem neumornom dobrotvoru crnogorskih bezvodnih sela doneseš paket cigarilosa, jer ga o jadu zabavi neki njegov nestašni saradnik što ih stalno puši o trošku države. Pa se on ljuti jer je mogao za te pare sipati goriva da pronađe i otvori još koju bistijernu.

Neđeljko Rudović, član Koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA

Bonus video: