SPORNI SLUČAJ

Nikolas Kejdž vratio lobanju rijetkog mongolskog dinosaurusa

Holivudski glumac pristao je da američkim vlastima vrati ukradenu lobanju rijetkog mongolskog dinosaurusa, koju je platio 276.000 dolara, kako bi ona bila vraćena u Mongoliju
3 komentar(a)
Nikolas Kejdž, Foto: Shutterstock.com
Nikolas Kejdž, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.12.2015. 11:49h

Poznati američki glumac Nikolas Kejdž vratio je ukradenu lobanju mongolskog tiranosaurusa koju je kupio na aukciji u Beverli Hilsu 2007. godine, prenosi britanski list Gardijan.

Holivudski glumac pristao je da američkim vlastima vrati ukradenu lobanju rijetkog mongolskog dinosaurusa, koju je platio 276.000 dolara, kako bi ona bila vraćena u Mongoliju.

Američko tužilaštvo podnijelo je zahtjev da se Mongoliji vrati ukradena tiranosaurusova lobanja. Nikolas Kejdž nije preciziran kao vlasnik, ali se navodi da je fosil kupio na jednoj aukciji u Berveli Hilsu.

On neće biti optužen za nelegalnu trgovinu fosilima jer je dobrovoljno pristao da vrati lobanju, nakon što ga je tužilaštvo uputilo u detalje ovog slučaja.

"Poznati glumac dobio je sertifikat o autentičnosti prilikom kupovine lobanje 2007. godine, američka Agencija za nacionalnu bezbjednost (NSA) kontaktirala ga je u julu 2014. godine i obavijestila ga da je predmet koji je kupio možda ukraden. Kako bi pomogao u istrazi Nikolas Kejdž vratio je lobanju američkim vlastima", naveo je njegov publicista za britanski Gardijan.

Na aukciji za lobanju rijetkog mongolskog tiranosaurusa Nikolas Kejdž je nadmašio ponudu svog kolege glumca Leonarda di Kapria.