Merkelova sa haringom, zdravica Obame i Putina, Jacenjuk u rvačkom zahvatu...

Ipak da su i državnici najvećih svjetskih sila isto "od krvi i mesa" pokazuju fotografije koje je prikupio Independent. Pogledajte na njima državnike u "neobičnim pozama"
125 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2015. 13:26h

Posao državnih zvaničnika zna da bude naporan, da zahtjeva konstatna putovanja, duge sastanke, brojne konferencije, samite. Godina 2015. je bila teška planetarno, kada se uzmu u obzir teroristički napadi, Samit o klimi, progresivnost Islamske države.

Ipak da su i državnici najvećih svjetskih sila isto "od krvi i mesa" pokazuju fotografije koje je prikupio Independent. Pogledajte na njima državnike u "neobičnim pozama".

1.Vladim Putin u teretani

Ruski predsjednik ponovo je bio u centru pažnje tokom 2015. godine. Rat protiv Islamske države, sankcije, pogoršavanje odnosa sa Turskom.

Putin ipak važi za pobornika zdravog života, a dokaz za to je i ova fotografija iz olimpijske rezidencije u Sočiju.

2. Pad Roberta Mugabea

Predsjednik Zimbabvea, Roberta Mugabe iako ima 91 godinu, i dalje se "odlično drži". Međutim njegov pad (ne sa vlasti) je nešto što su zvaničnici Zimbabvea probali svim silama da sakriju. Od poricanja da je Mugabe uopšte bio na putovanju, gdje se okliznuo, do toga da se brišu sve slike sa interneta. Međutim foto ubod je bio previše dobar da bi ga sakrili, pa je Mugabe postao i jedan od omiljenih memova.

Mugabe je inače 2015. godinu obilježio homofobičnim govorom na Generalnoj sjednici Ujedinjenih nacija, ali i osudom svojih sunarodnika koji su omogućili zubaru iz Minesote da ubije Sesila lava.

3. Toni Abot jede neočišćeni luk

Sada već bivš premijer Australije, Toni Abot je tokom posjete jedne farme u Čarltonu, odlučio da proba njene plodove. Umjesto nekog od brojnih plodova voća, Abot se odlučio za crni luk, i to neočišćen.

Abot je poznat i po svojoj izjavi da će da trenira kako bi se suprostavio Vladimiru Putinu, ali kako više nije premijer teško da će biti u prilici.

4. Dejvid Kameron jede hotdog sa nožem i viljuškom

Britanskog premijera prati glas da je snob. Valjda kako bi opovrgnuo glasine, Kameron je podijelio na svom Twitter profilu sliku porodičnog ručka. Na meniju su bili hotdogovi, ali i britanski premijer koji za konzumaciju istih koristi nož i viljušku.

Hotdog je jedna od najoznatijih fingerfood jela (onih koji se jedu rukama), ali Kamerun to očigleno ne zna, na radost njegovih kritičara.

5. Merkelova jede sirovu haringu

Ličnost godine prestižnog magazina "Time", njemačka kancelarka Angela Merkel nije mogla da odoli, tokom posjete festivalu riblje hrane u Sasnicu, da proba sirovu-kisjelu haringu.

Merkelova se zalaže za politiku otvorenih granica, i rješavanje izbjegličke krize. Takože je bitan faktor u pregovorima Zapada i Rusije.

6. Zdravica Obame i Putina

Barak Obama i Vladimir Putin nisu imali prilike da se nađu u prijateljskoj atmosferi. Lideri su podijeljeni po pitanju Ukrajine, Sirije, ali i ujedinjeni donekle u borbi sa Islamskom državom.

Slika zdravice, sa samita Generalne sjednice Ujedinjenih nacija, pokazuje da se Obama i Putin, i pored svih razlika, uzajamno poštuju.

7. Kameron i Si Đinping "kuliraju" uz pivo

Gledajući ovu fotografiju, ljudi bi pomislili da je u pitanju slika "ortaka" iz nekog lokalnog paba. Slika pokazuje i tedenciju Velike Britanije da se nametne kao veliki saveznik Kine na Zapadu.

Dejvid Kameron i Si Đinping su svakako ostavili utisak opuštenosti uz pintu piva i tradiocionalne britansko jelo, pomfrit i riba.

8. Istorijsko rukovanje Netanjahua i Abaza "photobombed"-ovano od strane predsjednika Komorija

Fotografija rukovanja zvaničnike Izraela i Palestine predstavljaju pravi raritet, pogotovo kada to odrade premijeri ove dvije zemlje.

Slika Benjamina Netanjahua i Mahmud Abasa je trebala da bude antologijska, da u prvi plan nije izbio predsjednik Komorija, Ikilu Donine. Njegov lik je takođe jedan od najvećih hitova na internetu, pa je tako Donine "pokvario" mnoge istorijske događaje.

9. Obama "ispaljen" u rukovanju

Prilikom zajedničkih izjava, brojni političari su u nedoumici kako da se postave prilikom fotografisanja za medije, što često dovede do nesporazma.

Jedan takav je i između predsjednika SAD-a Baraka Obama i Sekretata Golfskog savjeta, Abdulatif bin Rašida Al Zajanija.

Dok je Obama po protokolu krenuo da se rukuje, Al Zajani je odlučio da pozdravi okupljene, i time ostavio prvog čovjeka SAD-a da "visi" u ovom foto ubodu.

10. Junker vuče Orbana

Teško da postoji čudnije rukovanje od onog između predsjednika evropske komisije Žana Kloda Junkera i predsjednika Mađarske Viktora Orbana.

Junker je bukvalno povukao Orbana za sobom, poslije protokolarnog rukovanja za foto-reportere.

Pogledajtre i na video snimku kako je to izgledalo.

11. Prisni zagrljaj Olanda i Kerija

Francuski predsjednik, Fransoa Oland je vjerovatno imao najtežu 2015. godinu. Od terorističkih napada, do porasta ultra desničarskog nacionalizma.

Međutim da i on ima po nečemu smiješnom da pamti ovu godinu, onda je to definitivno po zagrljaju američkog državnog sekretara Džona Kerija.

Keri je toliko prigrlio Olanda, da je i njemu samom bilo malo neprijatno.

12. Narenda Modi u zagrljaju sa premijerom Malezije

Indijski premijer, Narenda Modi važi za jednog od prisnijih državnika na svijetu.

Prilikom posjete svog kolege iz Malezije, Nadžiba Razaka, Modi jednostavno nije mogao "da sakrije oduševljenje".

13. Veseli iranski ministar

Džavad Zarif, iranski ministar spoljnih poslova, nije mogao da sakrije oduševljenje tokom svog boravka u Beču. Iran nije više na listi prijetnji Zapada, niti se samtra da Vlada u Teheranu radi na razvijanju nuklearnog oružja.

Dovoljni razlozi sa smijeh.

14. Džon Keri ispred moskovskog Dunkin donuts-a

Američki državni sekretar, Džon Keri, ima običaj da gdje god pođe u posjetu obiđe lokalni Dunkin donuts (lanac brze hrane specijalizovan za prodaju krofni).

Ova fotografija iz Moskve ima posebnu "težinu" jer dolazi u godini najhladnijih odnosa SAD-a i Rusije, još od Hladnog rata.

Keri je ipak čovjek od tradicije.

15. Arsenij Jacenjuk u rvačkom zahvatu sa buketom ruža

Vrhovna Rada je rijetko mirno mjesto. Često se desi da se argumenti zamijene pesnicama.

Ipak čin, Olega Barne, člana partije Petra Porošenka koji je tokom govora ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka, prvo poklonio buket cvijeća, a onda ga uhvatio u rvački zahvat je favorit za fotografiju godine.

"Rada je puna idiota", izjavio je Jacenjuk poslije ovog događaja.

Galerija

Bonus video: