Fudbal kao prilika za bolju saradnju

Ambasador Narodne republike Kine u Crnoj Gori Cui Zhiwei kazao je da mu je drago što je prisustvovao finalnoj utakmici kupa, jer je sport još jedan od načina za prijateljstvo predstavnika dvije zemlje. “Saradnja naše dvije zemlje nije samo ekonomska, već je i u sferama sporta, obrazovanja i kulture”
76 pregleda 0 komentar(a)
CBRC fudbal
CBRC fudbal
Ažurirano: 12.12.2015. 19:47h

Fudbalski kup CRBC Bar-Boljare, koji je počeo prije mjesec, završen je danas finalnom utakmicom između ekipa Sekcija 4 i Dizajn. Finale je igrano na terenu Fudbalskog kluba „Budućnost”, na Starom aerodromu, gdje su pobjedu odnijeli zaposleni kompanije CRBC okupljeni u timu Sekcija 4, rezultatom 3:2.

Finalna utakmica kupa bila je prilika za još jedno druženje zaposlenih kompanije CRBC, kako onih iz Kine, tako i lokalnih radnika, kao i podizvođača radova.

“Cilj takmičenja bio je da se družimo i da se sve naše sekcije ovdje zbliže i još bolje sarađuju. Nakon turnira, od najboljih igrača formiraćemo jedan tim CRBC-a, i na sljedeće takmičenje željeli bismo da pozovemo naše partnere iz Vlade, ali i podizvođače”, rekao je generalni direktor kompanije CRBC Montenegro Gao Liang.

Kao svojevrsnu zahvalnicu klubu “Budućnost” za pomoć u realizaciji finalnog meča, CRBC će donirati sportsku opremu klubu, kako bi se poboljšali uslovi za trening sportista. “U sklopu svoje platforme društvene odgovornosti, doniraćemo i opremu određenim klubovima na sjeveru Crne Gore, jer želimo da podržimo razvoj sporta u ovoj regiji”, saopštio je Liang.

Ambasador Narodne republike Kine u Crnoj Gori Cui Zhiwei kazao je da mu je drago što je prisustvovao finalnoj utakmici kupa, jer je sport još jedan od načina za prijateljstvo predstavnika dvije zemlje. “Saradnja naše dvije zemlje nije samo ekonomska, već je i u sferama sporta, obrazovanja i kulture”, naveo je Zhiwei.

Fudbalski kup CRBC Bar-Boljare pokrenut je prije mjesec i okupio je šest timova, sačinjenih od kineskih i lokalnih zaposlenih u kompaniji CRBC, koji su se nadmetali za pobjedničko postolje.

Kompanija CRBC organizovala je kup u fudbalu kako bi, kroz sport, promovisala i podstakla razvoj timskog duha među zaposlenima, a sve u cilju što uspješnije realizacije projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare.

Bonus video: