Bronson pokazao humanu stranu: Donirao sliku žrtvi nasilja

"Ti si fantastično ljudsko biće, i nema razloga da se bojiš. Ovaj što te je napao misli da je hrabar, ali vjeruj mi nije. Lud je svijet napolju. Volio bi da upoznam tvog napadača u zatvoru", napisao je na kartici Bronson
67 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2015. 12:09h

Najpoznatiji britanski zatvorenik, Čarls Bronson iznenadio je mnoge kada je pokazao svoju humanu stranu i donirao sliku kako bi se prikupio novac za jednu žrtvu nasilja.

Bredli Henan (29) iz Četama u Kentu, osoba koja se borila sa tri tumora na mozgu i pobijedila, napadnut je na autobuskoj stanici i tom prilikom mu su mu oduzeti novčanik i mobilni telefon.

Henan se vraćao kući iz Pomorske bolnice, gdje radi kao volonter, kada mu je prišla jedna osoba i tražila mu pare. Kada je odbio, Henana je , za sada neindetifikovani muškarac, napao, prebio i oduzeo mu pare i telefon. Od tada momak pati od traume.

"Cijela zajednica ga poznaje. On je osoba koja radi poslednjih nekoliko godina kao volonter, i uživa u tome. Svima je uzor i motivacija.Pobijedio je rijedak tumor gdje su mu šanse bile jedan naspram milion. Ne mogu da vjerujem da je neko mogao njega da uzme za metu", izjavila je Danijela Golding, Bredlijeva sestra.

Ona je dodala, da Henan zbog svog invaliditeta nije u mogućnosti da vozi auto, pa se zbog toga koristi autobuskim prevozom.

Velika Britanija je do sada prikupila 3.500 funti za pomoć Henana, a sve je iznenadio ček od 450 funti iz Vejkfild zatvora.

Bronson, koji je u zatvoru otrkio svoj umjetnički talenat je pored slike, Henanu uputio i motivacionu poruku.

"Ti si fantastično ljudsko biće, i nema razloga da se bojiš. Ovaj što te je napao misli da je hrabar, ali vjeruj mi nije. Lud je svijet napolju. Volio bi da upoznam tvog napadača u zatvoru", napisao je na kartici Bronson.

Čarls Bronson je vjerovatno najpoznatiji zatvorenik u Velikoj Britaniji, osoba koja je više od dvije trećine svog života provela u zatovru, i to najviše u samici.

U zatvoru je njegov lik uzdignut do pop urbane legende i često se koristi kao primjer za borbu protiv establišmenta.

Po njegovom životu je snimljen i film "Bronson", a glavna uloga je pripala Tomu Hardiju.

Posljednja vijest o zatvoreniku, prije humanog gesta, je da se poslije ispadanja Totenhema iz FA kupa, namazao margarinom i tom prilikom prebio šest zatvorskih čuvara.

Galerija

Bonus video: