Prijatelj Ronalda i Kadirova, reper, nasilnik, najbolji kikbokser na svijetu

"Ja sam osoba koja eksplodira u sekundi. Tada mi se pomrači svijesti i nastaje haos, uragan katastrofa", kazao je jednom prilikom marokanski borac
683 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2015. 13:46h

Prijatelj čečenskog predsjednika Ramzana Kadiorova, čovjek koji se oprobao u agresivnom repu, kojem prijeti zatvor u Holandiji, koji ima još uvjek šest slučajeva koji se vode protiv njega.

Ukratko, to bi bio neki rezime Badr Harija, holandsko-marokanskog kikboksera i K1, borca van ringa.

U ringu, riječ je o vjerovatno najboljem kikbokseru svih vremena sa impresivnim učinkom od 118 mečeva i 106 pobjeda. Interesnanto je da je mahom gubio od svojih sunarodnika Remija Bonjanskog, Alistera Overima i Semi Šilta.

Popularnost ovoga borca porasla je nakon "prijateljskih" fotografija sa jednim od najboljih fudbalera današnjice Kristijanom Ronaldom.

Španski mediji prenose da je zvijezda Real Madrida u toliko dobrim odnosima sa Harijem da je najčešća destinacija Ronaldovog privatnog aviona (plaćenog 22 miliona eura) upravo Maroko.

Portugalski fudbaler i markokanski borac imaju dosta toga zajedničkog. Obojica imaju 30 godina, obojica su super uspješni u svojim profesijama, obojica su u životnoj formi.

Koliko je jako prijateljsto dvojice sportista , vidi se na snimku u Maroku gdje Hari opominje okupljene.

Prije ulaska u klub, Hari je bio neka verzija PR-a i telohranitelja za popularnog CR7.

"Slušajte me dobro. Pričao sam Kristijanu kako je Maroko najljepša zemlja na svijetu i kako smo dobar narod. Bude li ko krenuo na njega, da ga uznemirava, kunem se u boga da ću ga udariti. Aplaudirajte mu, kličite, ali nemoj slučajno neko da ga je fizički uznemiravao", rekao je Badr Hari.

Zbog svega ovoga Badr Hari je postao interesantan medijima van krugova ljudi koji ga prate kao sportistu.

Hari je dijete marokanskih doseljenika u Holandiji. Prošao je čuvenu holandsku školu kik boksa, i kao mlađi je boksovao pod zastavom Holandije.

Ipak ljubav prema Maroku je bila toliko jaka, da je Hari odluči promjeniti federaciju i zastavu pod kojom se bori.

Visok impozantnih 197 cm, uvijek je bio spreman za borbu, i nevjerovatne želje za pobjedom, da je često znao da prekrši pravila što ga je i koštalo par diskvalifikacija (prije svega revanš sa Bonjanskim).

Kako sam tvrdi ima problema sa temperamentom.

"Ja sam osoba koja eksplodira u sekundi. Tada mi se pomrači svijesti i nastaje haos, uragan katastrofa", kazao je jednom prilikom marokanski borac.

Hari je osuđen na dvije godine zatvora zbog napada na holandskog milionera Koena Evernika, zbog čega je i bio suspendovan na 10 mjeseci.

Sud u Amsterdamu ga tereti još za seriju zločina, najčešće napada i agresivnog ponašanja.

"Gotovo uvijek je u pitanju manja prepirka, koja bi dovela do nevjerovatno nasilnog odgovora, često i neočekivanog, tako da žrtve nisu ni mogle da stignu da se odbrane", navodi se u saopštenju holandskog tužilaštva.

Mjesec dana prije osude, Harijev advokat je iznenada odlučio da se povuče, dok je milioner Evernik tvrdio da je Hari želio da ga ubije.

"Rekao sam još i ranije, jer istina mora da izađe na vidjelo. Cijeli sudski spor je postao kao cirkus. Napad na mene je bio toliko jak, da sam mislio da neću preživjeti. Posljedice nisu samo fizičke, već sam ih osjetio i u svom kasnijem poslovanju", izjavio je Evernik.

Holandski milioner je bio napadnut na White sensetion žurci u Amsterdam areni.

Tokom pretesa kuće Badr Harija, pronađena su brojna sredstva koja su ilegalna, između ostalih i hormon rasta koji je strogo zabranjen u svijetu sporta.

Pravni tim borca, tvrdi da to ne pripada njemu.

I pored ovakve naravi, Hari je bio vrlo uspješan sa ženama.

Ima trogodišnju ćerku Amber sa bivšom djevojkom Dafe Romani, koja je poznati model.

Par se razišao nakon što je Hari počeo da se zabavlja sa bivšom ženom Ruda Gulita, Estel Krojf.

U januaru ove godine, kikbokser je povezan sa Amber Rouz, američkim modelom, poznatom po vezama sa reperima Kanije Vestom i Viz Kalifom.

Hari je poznat i po svojoj hip hop pjesmi sa holandskim reperom Appom, "Kampioen".

Pored toga, poznato je da je prijatelj sa Ramzanom Kadirovom, predsjednikom Čečenije, kojeg je trenirao na kursu samoodbrane prilikom posjete ovoj Ruskoj republici.

Poslije svoje posljednje posjete , Hari je okačio na svom Instagram profilu sliku sa zlatnom AK-47 puškom, uz natpis da je Kadirov "pravi predsjednik majke Rusije", ali je slika brzo ukolnjena.

Posljednji meč koji je imao upravo u glavnom gradu Čečenije, Groznom protiv Ismaela Londta, Kadirov je učestvovao u epskom, filmskom spektaklu, ulaska u ring marokanskog borca.

Galerija

Bonus video: