Gola Pamela Anderson za kraj jedne ere

Pamela je ipak za mišljenje pitala i 17-godišnjeg sina. “On mi je rekao: 'Mama, znaš da si sve to već radila. Možeš opet.' Bila sam srećna i uzbuđena”, priznaje Anderson.
145 pregleda 9 komentar(a)
Pamela Anderson, Foto: Reuters
Pamela Anderson, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2015. 11:11h

Pamela Anderson zatvoriće dosadašnju istoriju legendarnog “Plejboja” - upravo ona krasiće naslovnicu posljednjeg izdanja koje će na svojim stranicama imati fotografije nagih žena. Časopis će i dalje postojati, ali bez golišavih slika, tako su odlučili osnivač Hju Hefner i njegovi saradnici, a ovu odluku objelodanili su prije nekoliko mjeseci. Četrdesetosmogodišnja Pamela Anderson za ET je pričala o tome koliko joj znači naslovnica “Plejboja” i kako je došlo do toga da se opet pojavi na njoj.

“Jedan saradnik Hjua Hefnera me pozvao jednog dana i rekao: 'Ne želimo nikog drugog osim tebe. Niko drugi ne postoji, da li možeš da odradiš posljednju naslovnicu do sada poznatog 'Plejboja'?”, otkrila je Anderson i dodala da je u stvari sin malo prije tog poziva obavijestio da će “Plejboj” izbaciti slike golih žena.

“Bila sam u fazonu: 'Molim? Jesi li ozbiljan?!' Ali, onda sam pomislila da je to u stvari dobra stvar", objasnila je čuvena Pamela. “Teško je takmičiti se sa internetom. A djevojke iz komšiluka više ne postoje.

One su napravile već milion selfija u toplesu. Kao da više nema misterije, znate...Više ne postoje šarm i nevinost”, misli Pamela Anderson.

U početku je, kako priznaje, Pamela zabrinuta oko svog pristanka da krasi naslovnicu “Plejboja”. Nije znala kako će reagovati njeni sinovi, koji su, dok su odrastali, "bili zbog nje ismijevani i čak se nekoliko puta iz tog razloga potukli". Ali kada je svog starijeg sina Brendona (19) pitala za mišljenje i dozvolu, on ju je, neočekivano, ohrabrio da to uradi.

“Rekla sam mu: 'Hef je upravo zvao, želi da budem na posljednjoj naslovnici Plejboja', a on je odgovorio: 'Mama, moraš to da uradiš'. Rekla sam mu da ću biti golišava, a on me utješio: 'Sada smo veliki, više se ne stidimo zbog tebe. Zapravo, mislimo da si sjajna'”, pohvalila se zvijezda serije “Čuvari plaže” i dodala da su svi u kući uzbuđeni. Pamela je ipak za mišljenje pitala i mlađeg sina, 17-godišnjeg Dilana.

“On mi je rekao: 'Mama, znaš da si sve to već radila. Možeš opet'. Bila sam srećna i uzbuđena”, priznaje Anderson.

Ona je za ET takođe pričala o poštovanju koje gaji prema Hefneru i tome kako je mislila da je časopis više nikada neće zvati da opet pozira za naslovnicu.

“Hju je takva dušica i on je obilježio veliki dio mog života. A ljudi su me tokom ove godine nekoliko puta pitali da li bih opet pozirala za 'Plejboj'. Ja sam odgovarala: 'Nikad me neće zvati...Sigurna sam da im je više muka od mene'. Ali, onda je Hju zvao i nisam mogla da se obuzdam, pristala sam”, iskrena je Pamela Anderson.

“Imala sam nekoliko teških godina tokom koji sam se osjećala malo nesigurnom. Jer, znate, svi mi starimo. Mislila sam: 'Bože, nedostaju mi ti 'Plejboj' dani. Sve je bilo tako glamurozno, elegantno, oko mene je bilo toliko pametnih ljudi, aktivista, umjetnika. Znate, nedostaje mi sva ta gužva. Mi smo bile kao brbljive djevojčice koje polugole trčkaraju po Hjuovom imanju i pokušavaju da privuku pažnju”, prisjetila se Anderson svojih “nevinih” dana.

Trčala sam niz brdo, a kosa i grudi letjeli su na sve strane

Pamela je otkrila i kako izgledaju njene nove slike koje je za “Plejboj” napravila fotografkinja Elen fon Unvert.

“Skinula sam svu svoju odjeću i počela da trčim niz brdo što sam brže mogla. Kosa i grudi letjeli su na sve strane, ja sam vrištala, cipele su išle svojim putem”, ispričala je Pamela, koja svoje fotografije neće gledati. To nikada ne radi.

“Da, nikada ne gledam svoje fotografije. Volim da se slikam, a prijatelj Dejvid Lačapel, sa kojim to često radim, uvijek mi kaže: 'Ti si jedina osoba na svijetu koja ne gleda svoje slike nakon slikanja'”.

Bonus video: