Andrija Dabanović nastupa sa kolegama iz regiona

Za početak nastupa inspirisao me je pazarski govor
76 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Dabanović, Foto: Filip Roganović
Andrija Dabanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.12.2015. 13:48h

Crnogorski stend up komičar Andrija Dabanović imaće svoj prvi samostalni nastup 24. decembra u podgoričkom KC Gavroche, a svega tri dana kasnije, 27. gostovaće u Kulturnom centru Novi Pazar.

On će scenu dijeliti sa iskusnijim kolegama iz regiona, Miroslavom Đorđevićem, Filipom Ugrenovićem, Alenom Turkovićem i Miodragom Stošićem iz Srbije, Predragom Bajovićem iz Hrvatske i Markom Puljizom iz Bosne i Hercegovine.

“Nakon nastupa u Hard Rock Cafeu dobio sam poziv za nastup u Novom Pazaru u okviru festivala stand up komedije koji će se održati 27, 28. i 29. decembra. Kontaktirali su me po preporuci drugih komičara iz regiona. Drago mi je što je moj posljednji nastup ostavio odličan utisak na publiku i kolege koje se bave ovim poslom”, kazao je za “Vijesti” Dabanović.

On dodaje da je festival revijalnog karaktera, te da će svi takmičari imati nastup u trajanju od 25 minuta.

“Materijal koji ću koristiti će biti malo izmijenjen u odnosu na prethodni put i sa par novih stvari”, otkrio je on.

Stand up komičar je otkrio i da je spreman sa šalama za lokalno stanovništvo grada u kojem će nastupati.

“Predstaviću se u njihovom Kulturnom centru koji može da primi šest stotina ljudi. Pazarci imaju specifičan i prepoznatljiv način govora, što mi je i dalo inspiraciju da na takav način započnem nastup i uvedem ih u dalji tok priče”, nagovještava on, a zatim objašnjava da je veoma značajno da se publika poistovjeti sa komičarem.

“Zato što na taj način ona proživljava tu emociju koju pokušavamo da prenesemo na njih, što smo iskreniji i autentičniji to je publika opuštenija i zainteresovanija. Bitno je da na sceni budeš ono što jesi i da predstaviš stvari na način na koji to lično doživljavas. Naravno, iz nekog čudnog, komičnog i samo tebi poznatog ugla i pozitivne reakcije i oduševljenje neće izostati”, zaključio je on.

Bonus video: