Javni servis ide dublje od svih: Numerološka analiza pozivnice za NATO

Navodi se i da ova dva broja pripadaju Mjesecu i Marsu, a u kasnije dopunjenoj verziji teksta se navodi da "ovi podaci mogu biti zanimljivi onima koji preferiraju neobavezniji i zabavniji pristup ozbiljnoj stvarnosti"
28 komentar(a)
29, Foto: Shutterstock
29, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.12.2015. 17:10h

Portal Radio televizije Crne Gore (RTCG) je iz krajnje neobičnog ugla za javni servis pristupio temi dobijanja pozivnice za NATO.

U tekstu "Simbolika broja i datuma" objavljenog u rubrici "Zanimljivosti", RTCG konstatuje da će Crna Gora postati 29. članica ovog saveza.

Potom se pristupa numerološkoj analizi broja 29, gdje se navodi da se sastoji od energija i vibracija brojeva 2 i 9, da broj 29 predstavlja mistiku i uspjeh, broj 2 simboliše Jin i Jang, dok je 9 broj završetka.

Navodi se i da ova dva broja pripadaju Mjesecu i Marsu, a u kasnije dopunjenoj verziji teksta se navodi da "ovi podaci mogu biti zanimljivi onima koji preferiraju neobavezniji i zabavniji pristup ozbiljnoj stvarnosti".

Autor je naveo i "značajne događaje iz istorije, koji su se dogodili na ovaj datum", između ostalog i to što je "Napoleon u bici kod Austerlica, poznatoj kao "bitka triju careva", sa 75.000 vojnika pobijedio rusko-austrijsku vojsku, kojom je komandovao Mihail Kutuzov, i koja je od 95.000 ljudi izgubila 70.000. Piše, i da je to bila i jedna od najvećih Napoleonovih pobjeda, koju vojni teoretičari ističu kao “taktičko remek-djelo”, nakon koje je Austrija bila primorana da sklopi primirje i 26. decembra mir u Bratislavi, a Rusi su se povukli u Poljsku".

Takođe se navodi da je na današnji dan 1910. "U Petrogradu potpisana vojna konvencija između Crne Gore i Rusije o stručnoj i materijalnoj pomoći, odnosno, pomoći u oružju Crnoj Gori. Prema tom ugovoru, Crna Gora nije mogla stupiti u rat bez prethodne saglasnosti Rusije".

Na Javnom servisu je danas prije svake informativne emisije puštana himna Crne Gore.

Bonus video: