Misteriozni incidenti u zoo vrtu u Dortmundu

U novembru je 21-ogodišnja morska lavica po imenu Holi nađena mrtva, a autopsija je pokazala da ima frakturu lobanje i da joj fale tri zuba. U avgustu su nestala tri pigmejska majmuna i dva akuči glodara iz amazonskog paviljona
4 komentar(a)
pingvini Dortumnd, Foto: Beta/AP
pingvini Dortumnd, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.12.2015. 20:28h

Jedan pingvin je nađen mrtav a dva su nestala u zoološkom vrtu u Dortmundu i policija je saopštila danas da istražuje mogućnost kriminalnih radnji.

Jedan uginuli peruanski pingvin nađen je u ponedjeljak ujutro pored prostora za flaminge zoo vrta, a još dva su nestala, rekao je danas portparol policije Marko Miler. On je rekao da policija pokušava da utvrdi da li je neko ukrao pingvine ili su nekako pobjegli.

Direktor dortmundskog zoo vrta Frank Bandšteter rekao je da su jako tužni zbog gubitka ovih jednogodišnjih životinja koje su rođene i odgajane u tom vrtu.

Policija je od ljeta ispitivala još neke misteriozne događaje u ovom zoo vrtu ali nije našla potvrdu o nekim upadima.

U novembru je 21-ogodišnja morska lavica po imenu Holi nađena mrtva u njenom ograđenom prostoru u zoološkom vrtu, a autopsija je pokazala da ima frakturu lobanje i da joj fale tri zuba. U avgustu su nestala tri pigmejska majmuna i dva akuči glodara iz amazonskog paviljona zoološkog vrta poslije čega su pojačane mjere obezbjeđenja.

Policija još nije utvrdila da li su ti incidenti povezani s slučajem pingvina.

Bonus video: