Britansku princezu Šarlotu slikala Kejt Midlton

Fotografije princeze Šarlot je Kejt napravila početkom novembra u domu kraljevske porodice u okrugu Norfolk
146 pregleda 2 komentar(a)
princeza Šarlota, Foto: Reuters
princeza Šarlota, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2015. 07:10h

Britanska kraljevska kuća objavila je juče dvije nove fotografije svoje najmlađe članice, šestomjesečne princeze Šarlote, koja je posljednji put u javnosti viđena na svom krštenju u julu.

Nove fotografije, koje je napravila Šarlotina majka Kejt Midlton, objavljene su u znak zahvalnosti britanskim medijima zato što djeci princa Vilijama i Kejt daju priliku da rastu daleko od očiju javnosti, prenio je list "Dejli mejl".

Šarlota je tamnokosa i veoma liči na svoju majku, vojvotkinju od Kembridža, za razliku od svog starijeg brata, dvogodišnjeg DŽordža, koji je naslijedio očevu svijetlu kosu.

Fotografije princeze Šarlot je Kejt napravila početkom novembra u domu kraljevske porodice u okrugu Norfolk.

Prvobitno nije bilo planirano da se one objave javno, ali je Kejt bila toliko zadovoljna svojim radom, kao i pozitivnim reakcijama na njene posljednje fotografije princa DŽordža i princeze Šarlot, da je odlučila da ih objavi u znak zahvalnosti britanskim medijima i javnosti.

Na fotografijama se vidi kako šestomjesečna princeza, koja ima plave oči, sjedi u zelenoj kariranoj fotelji, a na jednoj od slika se osmjehuje plišanoj kuci.

Princeza Šarlota na fotografijama nosi haljinicu sa cvijetnim dezenom i sa bijelom kragnom, blijedo roze hulahopke i džemperić iste boje.

Bonus video: