Nutela odbila da stavi ime djevojčice Isis na teglu

“Ovo me je baš razbijesnilo”, kazala je Tejlor. “Negativni publicitet ovog lijepog imena mora da prestane odmah. Moja petogodišnja ćerka se našla na meti diskriminacije bez svoje greške”
9 komentar(a)
Nutela, Foto: Shutterstock
Nutela, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.11.2015. 09:29h

Nutela se našla na meti kritika nakon što je kompanija odbila da na molbu jedne Australjanke na teglu stavi ime njene ćerke Isis, ime koje se sada povezuje sa terorističkom organizacijom Islamska država.

Heder Tejlor dala je svojoj danas petogodišnjoj ćerki ime po egipatskoj boginji, poznatoj u mitologiji kao idelnoj majci i supruzi.

Ova 43-godišnjakinja se požalila “Sidni morning heraldu” da je situacija takva da “više ne želim da joj izgovaram ime u javnosti”, jer ga ljudi povezuju sa militantima iz Islamske države, koji su poznati po aktonimu Isis.

To je upravo i bio razlog zašto je Nutela odbila da personalizuje teglu sa imenom djevojčice.

Nutela, koja nudi usluge personalizacije tegli sa čuvenim kremom, ima listu prihvatljivih imena, a podršku odluci kompanije dao je i vlasnik Nutele, kompanija Ferero.

“Ovo me je baš razbijesnilo”, kazala je Tejlor. “Negativni publicitet ovog lijepog imena mora da prestane odmah. Moja petogodišnja ćerka se našla na meti diskriminacije bez svoje greške”.

Bonus video: