AUTOMOBIL NIJE IMAO SIGURNOSNE KOMPONENTE

Otac Pola Vokera tuži Porše

On će se tako na sudu pridružiti svojoj unuci Medou koja od septembra bije bitku protiv automobilske kompanije
196 pregleda 4 komentar(a)
Pol Voker, Foto: Rojters
Pol Voker, Foto: Rojters
Ažurirano: 12.02.2019. 12:47h

Pol Vilijam Voker III, otac glumca Pola Vokera koji je 2013. poginuo u saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji, tužiće njemačku kompaniju Porše zbog smrti svog sina.

On će se tako na sudu pridružiti svojoj unuci Medou koja od septembra bije bitku protiv automobilske kompanije.

Voker III koji upravlja imovinom svog pokojnog sina, u tužbi navodi da je kompanija kriva što Porše Carera GT, u kome se glumac nalazio kada je poginuo, nije imao sigurnosne komponente koje prilikom nesreće spasavaju živote.

Takođe, otac glumca se oslanja na to da se proizvođač nije osvrtao na činjenicu da je ovaj  automobil  nekoliko puta ocijenjen kao nestabilan i loše kontrolisan.

Pol Voker (40) poginuo je kada se njegov Porše slupao i zapalio u novembru 2013.

Njegov prijatelj Rodžer Rodas, koji je takođe preminuo, izgubio je kontrolu nad vozilom, koje je udarilo u drvo i zapalilo se. Ćerka glumca, Medou, u Los Anđelesu je tužila Porše zbog nemara sa smrtnim ishodom.

Ona je navela da su sigurnosni pojasevi bili loše dizajnirani, pa su u trenutku nesreće zarobili putnike. Midou negira navode policije da se Porše kretao brzinom od oko 150 km/sat. Iz Poršea su uzvratili saopštenjem da je  automobil  pripadao limitiranoj ediciji i da je tokom vožnje bio “zloupotrebljen i pogrešno održavan”, a da je Vokerova smrt “samo njegova krivica”.