VOLE GA I GOSTI I OSOBLJE

Mačak Zevs živi u tivatskom hotelu sa četiri zvjezdice

Mačak Zevs je postao i nezvanična maskota hotela gdje svraćaju uglavnom strani turisti sa dubljim džepom
63 pregleda 12 komentar(a)
mačak Zevs, Foto: Siniša Luković
mačak Zevs, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.02.2019. 14:30h

Hotel Pine u Tivtu, osim po krempitama u Boki,  odnedavno je prepoznatljiv i po Zevsu, sivo-braon-bijelom mačoru koji mjesecima živi u hotelu sa četiri zvjezdice. Mačak je postao i nezvanična maskota hotela gdje svraćaju uglavnom strani turisti sa dubljim džepom.     

„Zevs je tu već mjesecima. Živi sa nama, svi ga hranimo i volimo, a reakcije gostiju na njega najčešće su vrlo pozitivne jer on svojom pojavom, svuda izaziva simpatije“, kaže konobar Toni Bošković, koji je Zevsa ovdje prihvatio kad je bio malo i slabašno mače. 

Pažnja osoblja hotela predvođenog direktoricom Nevenom Šakotić  prijala je Zevsu koji je odrastao u izuzetno lijepog, čistog, njegovanog i snažnog mačora (neki bi rekli možda i pomalo debelog). Razlog što Zevs po širini struka liči na čuvenog Garfilda je u odličnoj kuhinji hotela Pine čiji ga radnici stalno časte raznim đakonijama, a ni gosti hotela nerijetko ne mogu da odole porivu da mu, dok ručaju na terasi, dobace nešto iz sopstvenog tanjira. Sit i zadovoljan, Zevs nije dosadan poput drugih mačaka koje se često napadno umiljavaju ljudima, tražeći hranu. On šeta terasom najpopularnijeg tivatskog hotela, njegovim restoranom i najbližom okolinom na gradskoj rivi Pine gdje je ovaj simpatični mačor nesporni „gospodar situacije“ koji se ne plaši čak ni pasa što ih građani ovuda često šetaju.       

„On je definitivno naša maza i sve bolja reklama. Pine je inače, jedini hotel u Tivtu u kome su dobrodošli i kućni ljubimci naših gostiju koje takođe prihvatamo na smještaj i ishranu kada ih ljudi sa sobom dovedu. Logično je bilo onda da prihvatimo našeg Zevsa kada nam je kao malo mače ovdje došao“, kaže Šakotić. Zevs uveče spava na recepciji, a ljetos je, dok su još trajale vrućine, „krevet“ imao u jednom od velikih pitara za cvijeće pred ulazom u hotel.  

Da su mačke zaista harizmatična bića, Zevs pokazuje skoro svakodnevno svojim specifičnim, istančanim osjećajem za „borbu protiv društvenih i ekonomskih nejednakosti“. On ruši barijere između „patricija“ - ultrabogate klijentele obližnjeg Porto Montenegra i običnog „plebsa“.

Bogataši koji su za ultraluksuzni stan u zgradi „Ksenija“ dali milion, dva i koji uživaju u potpunom komforu i diskreciji, odvojeni kapijama nerijetko na skupim i udobnim ležaljkama uz ivicu bazena, zatiču Zevsa.

I pored svih video kamera, kapija sa gustim rešetkama, glatkih zidova nepovoljnih za veranje i zaštitara koji stalno diskretno patroliraju Porto Montenegrom, još niko nije otkrio kako Zevs uspijeva da se „probije“ u strogo zaštićenu zonu i potom druži sa elitnim klijentima tivatske marine.