UMJESTO ALKOHOLA PIJE VODU

Rita Ora: Pazim na svoje tijelo kao superheroj

Život pun obaveza natjerao ju je da razmišlja o tome kako se ponaša prema svom tijelu
89 pregleda 0 komentar(a)
Rita Ora, Foto: Shutterstock
Rita Ora, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.02.2019. 15:46h

Poznata britanska pjevačica albanskog porijekla Rita Ora (24) bila je i glumica, dio žirija “X Factora” i modna dizajnerka, ali kaže da se najbolje osjeća kada je za mikrofonom na bini.

“Najjače se osjećam kad sam na bini. Ni dan danas ne znam za bolji doživljaj”, kazala je  pop zvijezda  za “Self”.

Život pun obaveza natjerao ju je da razmišlja o tome kako se ponaša prema svom tijelu.

“Kada sam dobra prema svom tijelu - ne konzumiram alkohol, ne izlazim do kasno, pazim na dijetu, pijem dosta vode - počnem da se osjećam kao superheroj”, ističe ona i kaže da je  vrlo bitno i spavati dovoljno.

“Nikada nisam bila zahvalnija snu kao što sam u ovom trenutku. Nekada sam mrzjela spavanje, trebalo bi mi dosta posla da se mentalno smirim. Ali sad svuda putujem sa svijećom i malim jastukom od lavande”, priča pjevačica, koja  kao i svi ljudi u dvadesetim godinama, ponekad mora sebi da dozvoli izlazak u grad i provod.

“Volim da popijem nešto poslije nastupa, ali umjereno. To je onaj trenutak kad bend ode negdje i razvali se, a ti si ona osoba koja odmah ode u krevet”, kazala je pjevačica.

No i pored velike samodiscipline, kasno lijeganje u krevet i rano buđenje su neizbježni aspekti Ritinog života na koje je morala navići svoje tijelo.

“Osjećam se kao atleta. Ne trčim maraton, ali radim to na mnoge druge načina. Moraš se brinuti o svom tijelu da bi preživio”, naglasila je pjevačica koja je  rođena u Prištini, a živi i radi u Londonu.