Kako Dan samaca donosi zaradu: Za osam minuta milijardu dolara

Ove godine za 17 minuta i 29 sekundi, Alibaba je zabilježila drugu milijardu, da bi u prvom satu zarada iznosila 3.9 milijardi dolara
1 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2015. 10:21h

Samo osam minuta je bilo potrebno, da Dan samaca u Kini donese zaradu Alibabi (onliaj kompanija koja se bavi prodajom) od nevjerovatnih milijardu dolara.

Iako još uvijek traje, kineski gigant je već sad najavio da će oboriti rekord iz 2014. godine kada je Dan samaca donio zaradu od devet milijardi.

Kada se uporedi sa "Sajber ponedjeljkom" (dan velikih popusta u SAD), i totalnom zaradom od 2.4 milijarde dolara, jasno se vidi velika razlika u tržištu i potražnji.

Od samog početka, Dan samaca je u prvih osam minuta donio zaradu od milijardu dolara, dok je prošle godine za tu zaradu trebalo 17 minuta.

Ove godine za 17 minuta i 29 sekundi, Alibaba je zabilježila drugu milijardu, da bi u prvom satu zarada iznosila 3.9 milijardi dolara.

Dan samaca je najpoznatiji šoping događaj godine, i proslavlja se svakog 11. novembra. Praznik je ustanovljen 1990. godine i slavi samački život.

Alibaba je prva firma koja je "namirisala" zaradu od ovog praznika i 2009. godine su pokrenuli kampanju u kojoj navode da bi samci trebali da "časte sebe tog dana".

Tog dana mnoge stvari su na popustu, a u vrhuncu porudžbina sistem koji koristi Alibaba trpi 80.000 porudžbina po sekundi.

"Ove godine očekuje se 120.000 porudžbina po sekundi na vrhuncu porudžbina", izjavio je tehnički direktor Daniel Žang.

Galerija

Bonus video: