URUČENE NAGRADE "GLAMURA"

Kejtlin Džener dobitnica nagrade Žena godine

Kejtlin Džener kazala je na dodjeli nagrada da je prije promjene pola skoro sve vrijeme boravila u kući, osjećajući se usamljeno, i dodala da sada "voli da izlazi"
80 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2019. 18:13h

Rijaliti zvijezda Kejtlin Džener, glumica Riz Viterspun, balerina Misti Koplend i modna kreatorka Viktorija Bekam nalaze se među ovogodišnjim dobitnicama nagrade "Žena godine", koju je sinoć u Njujorku dodijelio magazin "Glamur".

Njima je to priznanje uručeno na svečanoj ceremoniji u Karnegi holu u Njujorku.

Kejtlin Džener kazala je na dodjeli nagrada da je prije promjene pola skoro sve vrijeme boravila u kući, osjećajući se usamljeno, i dodala da sada "voli da izlazi".

"Veoma sam srećna zbog toga što živim na drugoj strani", kazala je transrodna Kejtlin Džener, koja je kao Brus Džener 1976. godine bila olimpijski šampion u desetoboju.

Ona je dodala da vjeruje da je rođena da svijetu predstavi svoju priču i možda da ga promijeni.

Kejtlin Džener nije prva transrodna osoba koja je dobila nagradu "Žena godine". Glumica Lavern Koks primila je prošle godine ovo priznanje magazina "Glamur".

Glavna urednica "Glamura" ocijenila je da kritika inkluzije Kejtlin Džener predstavlja "saznanje da neprijateljstvo prema transrodnoj zajednici još postoji".

Među dobitnicama nagrade su i američki ženski fudbalski tim i žene iz Čarlstona u američkoj saveznoj državi Južna Karolina, gdje se u junu dogodio rasistički napad vatrenim oružjem u crkvi.

Misti Kopland, prva Afroamerikanka primabalerina Američkog baleta, zahvalila je magazinu i obratila se djevojčicama iz nekoliko škola koje su prisustvovale dodjeli nagrada, istakavši da nagrađeni "pokušavaju da posluže kao najbolji primjer za njih".

Riz Viterspun govorila je u njujorškom Karnegi holu o ambiciji žena.

"Vjerujem da ambicija nije ružna riječ", izjavila je ona pošto je primila nagradu magazina "Glamur".

Viktorija Bekam, koja je postala poznata kao članica grupe "Spajs grls", predstavljena je sinoć video snimkom njene djece i supruga, fudbalera Dejvid Bekam.

Ona je kazala da voli svoj posao, dodajući da je njen cilj da svojim radom pomogne ženama da se "osjećaju kao svoja najbolja verzija". 

Galerija