Pocijepala milion eura da napakosti nasljednicima

Rođaci osvetoljubive starice ipak će se "najslađe smijati" budući da je Centralna austrijska banka (OeNB) najavila da će zamijeniti novac
3 komentar(a)
Novac, pare, 500 eura, Foto: Shutterstock
Novac, pare, 500 eura, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.11.2015. 18:22h

Jedna 85-godišnja Austrijanka iscijepala je na sitne komade novčanice u vrijednosti od skoro milion eura u očiglednom pokušaju da napakosti svojim nasljednicima, javile su danas austrijske vlasti.

Kako prenosi AFP, nakon smrti starice, čije ime nije navedeno, na njenom krevetu u sobi staračkog doma u kom je živjela, pronađene su iscijepane novčanice ukupne vrijednosti 950.000 eura kao i nekoliko štednih knjižica koje je zadesila ista sudbina.

Državni tužilac Erih Habicl potvrdio je vijest, dodajući da ne može ništa da učini za nasljednike.

"Šteta na novčanicama koje su bile u vlasništvu preminule gospođe ne predstavlja krivično djelo, te stoga nismo pokrenuli nikakvu istragu", istakao je on u izjavi za AFP.

Rođaci osvetoljubive starice ipak će se "najslađe smijati" budući da je Centralna austrijska banka (OeNB) najavila da će zamijeniti novac.

"Ukoliko nasljednici pronađu djeliće novčanica i pod uslovom da porijeklo novca bude utvrđeno, tada se naravno sve da nadomjestiti", rekao je predstavnik OeNB-a.

"Kada ne bismo zamijenili novac kaznili bismo pogrešne osobe", zaključio je on.

Bonus video: