PODRŽI KAMPANJU

Kupiš narukvicu i dobiješ moderan nakit i - svoje drvo!

Kako je zamišljena kampanja? Svaki učesnik koji kupi narukvicu sa motivom drveta, osim što će dobiti moderan nakit, dobiće i svoje drvo, jer autori kampanje planiraju da za svaku prodatu narukvicu zasade po jedno drvo
205 pregleda 1 komentar(a)
Zasadi drvo, Foto: Indiegogo.com
Zasadi drvo, Foto: Indiegogo.com
Ažurirano: 01.11.2015. 10:05h

Svale godine u svijetu bude posječeno preko 80.000 kvadratnih kilometara šume. To je prostor veličine Belgije i Holandije zajedno. Ako taj trend bude nastavljen ovim tempom, u narednih 100 godina prašume će nestati, što je apsurdno, jer drveće predstavlja daleko najbolju "tehnologiju" u borbi protiv globalnog zagrijavanja, navodi se na stranici Indiegogo, gdje je u toku kampanja čiji je cilj zašatita šuma.

Kako je zamišljena kampanja? Svaki učesnik koji kupi narukvicu sa motivom drveta, osim što će dobiti moderan nakit, dobiće i svoje drvo, jer autori kampanje planiraju da za svaku prodatu narukvicu zasade po jedno drvo.

"Naše narukvica su ručno izrađene od materijala i tehnologijom kojom se ne ugrožava priroda"", navode autori kampanje.

Kampanja je pokrenuta u Srbiji, gdje će drveće biti zasađeno u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave. Prva sadnja u svijetu biće organizovana u Indiji, u saradnji sa WeForest.

Za prvu seriju proizvodnje narukvica potrebno je najmanje 5.000 dolara, a za ostvarenje tog cilja ostalo je još nešto preko mjesec dana.