Ne propustite Sajam antikviteta u Delti

Rijetkim posjetiocima za oko je zapala gramofonska ploča koja je “preživjela” oba svjetska rata, proizvedena daleke 1920. godine
122 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2015. 14:35h

Stari novac, ordenje iz doba Njegoša, gramofonske ploče i fotoaparati sa početka 20. vijeka samo su neki od antikviteta koje će posjetioci moći da vide, a možda i kupe do sjutra u tržnom centru Delta sitija.

Preko 30 izlagača iz Crne Gore i okruženja od juče je u tržnom centru pokazalo najvrijednije predmete iz kolekcija, čije cijene iznose od desetak pa do nekoliko stotina eura.

Kolekcionar Dragoljub Dabanović pohvalio se juče na sajmu crnogorskim ordenjem iz vremena vladavine knjaza Danila i kralja Nikole, Njegoševom medaljom za hrabrost iz 1841. godine, a na njegovom štandu mogle su se vidjeti i kovanice, stari perper i novčanice iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka.

Dabanović, koji se kolekcionarstvom bavi preko 40 godina, kazao je da je na njegovom štandu i kovani ćemer, nekada obavezan dio ženske nošnje, iz 19. vijeka, koji je kupio od “kolege” sa sjevera Crne Gore.

Kolekcionar Rajko Jovanović izložio je, osim novca i medalja, knjige, slike, kubure i druge starine.

Rijetkim posjetiocima za oko je zapala gramofonska ploča koja je “preživjela” oba svjetska rata, proizvedena daleke 1920. godine.

Galerija

Bonus video: