Otkrio miševe u dvorištu, pa im izgradio malo selo

Jednog dana kada je Sajmon fotografisao ptice u svom dvorištu, primijetio je da se nešto kreće po zemlji i ostao šokiran
198 pregleda 2 komentar(a)
sajmon del miševi, Foto: Www.instagram.com/simon_dell_photography
sajmon del miševi, Foto: Www.instagram.com/simon_dell_photography
Ažurirano: 28.11.2018. 08:25h

Fotograf iz Velike Britanije, Sajmon Del, nedavno je otkrio da u njegovom dvorištu gostuju miševi koji s vremena na vrijeme pretrče po travi. Umjesto da im postavi zamke i uhvati ih, Del je izvadio svoj alat i napravio im pravo minijaturno selo, koje izgleda kao na filmu. Porodica miševa koja se nastanila u Sajmonovom dvorištu, zauzvrat mu je „dozvolila“ da ih fotografiše.

Jednog dana kada je Sajmon fotografisao ptice u svom dvorištu, primijetio je da se nešto kreće po zemlji.

„Uperio sam fotoaparat ka zemlji i bio sam šokiran, ali veoma srećan što vidim malog slatkog miša koji potom zastao i uspravio se na zadnje noge“, kaže Sajmon.

Odmah je otišao u kuću kako bi malom mišu doneo kikiriki. Prošlo je samo nekoliko minuta koliko je Sajmon sjedio i čekao da se miš vrati po svoju poslasticu.

U tom trenutku je poželio da mu pruži malo sklonište koje će mu biti sigurno mesto za sakrivanje i hranjenje.

„U početku je bio samo jedan miš. Imao je rez na uvetu i nazvao sam ga Džordž“, kaže Sajmon i dodaje:

„Uzeo sam nekoliko drva i postavio ih oko kutije, a potom pokrio mahovinom i slamom i tako je nastala mala kućica za Džordža“.

Nekoliko dana kasnije Sajmon je primijetio da postoji više od jednog miša unutar kućice koju je napravio, piše Bored Panda.

„Kako je sve više miševa dolazilo, a kako sam čuo da miševi mogu da imaju i oko 14 beba, napravio sam još nekoliko kućica u dvorištu“, priča fotograf.

Te kućice su im pomogle da se sakriju i od komšijskih mačaka koje su udaljene od njih samo nelkoliko metara.

Sajmon ih hrani raznim bobicama, oracima, mješavinom sjemenja, a kao poslasticu im ponekad daje i osušene crve, a oni mu „dozvoljavaju“ da ih fotografiše u njihovom novom domu.

„Miševi žive tu veoma srećno. Sada je zima i dani su kraći i retko izlaze napolje. Vidim ih samo jednom u toku dana kada izađu napolje po hranu“, kaže Sajmon.

Bonus video: