Ekstremna posvećenost vegeterijanstvu: Obrazi izbušeni raznim predmetima

Međutim festival najviše privlači posjetioce zbog svojih neobičnih rituala. Pored tradicionalnog hodanja po užarnom uglju, svojevrsni zaštitini znak festivala su brojni učesnici ekstremmnog pirsinga
12 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2015. 09:03h

Vegeterijanski festival u Puketu, najvećem tajlandskom ostrvu, svake godine privlači sve više ljubitelja.

Ovaj festival proslavlja vjerovanje kineske zajednice da uzdržavanje od mesa, kao i prateći rituali pomažu u očuvanju dobrog zdravlja i duševnog mira, ali i da donose sreću i onima koji posmatraju vjerske obrede.

Međutim festival najviše privlači posjetioce zbog svojih neobičnih rituala. Pored tradicionalnog hodanja po užarnom uglju, svojevrsni zaštitini znak festivala su brojni učesnici ekstremnog pirsinga.

Lokalni stanovnici uzimaju kuhinjske noževe, bušilice, i razne druge predmete i njima buše svoje obraze. Vjerovanje je da ih bogovi štite, pa tako i prolivena krv može da bude loša samo po posmatrače,i to one sa slabijim stomakom.

Festival je počeo da se obilježava davne 1825. godine. Lokalno stanovništvo je tada zahvatila bolest i upravo je prelazak na vegeterijansku ishranu smatran za put ka ozdravljenju. Od tada se krenulo sa proslavom vegeterijanskog načina života, a danas je to pravi spektakl sa više desetina hiljada turista.

Galerija

Bonus video: