Gir se na jedan dan pretvarao da je beskućnik

“Ne smijemo to uzimati zdravo za gotovo. I ako možemo pomoći nekom u nevolji treba da pomognemo. Stoga sam, nakon što sam završio, šetao po Njujorku i davao hranu i 100 dolara svakom beskućniku kojeg sam vidio. Plakali su i bili zahvalni. Budite pokretači promjena koje želite da vidite u svijetu”, poručio je Gir
62 pregleda 4 komentar(a)
Ričard Gir, Foto: Beta/AP
Ričard Gir, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.10.2015. 15:33h

Jedan od najvećih zavodnika u Holivudu- glumac Ričard Gir napravio je zanimljiv eksperiment. Slavni glumac se za potrebe filma "Time Out of Mind" pretvarao da je beskućnik .

Ričard je sjedio na ulicama Menhetna, ali ga niko nije prepoznao. Kao beskućnik uspio je da za jedan dan zaradi svega 1,50 dolara, a samo jedna žena dala mu je nešto hrane.

Utiske o iskustvu Gir je objavio na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku.

“Kada sam se u Njujorku prerušio u beskućnika niko me nije primjećivao. Osjetio sam kako je to biti beskućnik . Ljudi su samo prolazili pored mene i gledali me osramoćenog. Samo jedna žena bila je dovoljno ljubazna da mi da nešto hrane. Bilo je to iskustvo koje nikada neću zaboraviti”, prepričao je svoje utiske glumac dodajući da često zaboravimo koliko smo blagoslovljeni.

“Ne smijemo to uzimati zdravo za gotovo. I ako možemo pomoći nekom u nevolji treba da pomognemo. Stoga sam, nakon što sam završio, šetao po Njujorku i davao hranu i 100 dolara svakom beskućniku kojeg sam vidio. Plakali su i bili zahvalni. Budite pokretači promjena koje želite da vidite u svijetu”, poručio je Gir.

Bonus video: