Selena Gomez otkrila da je oboljela od lupusa

Američka pjevačica koja sada ima 23 godine u decembru 2013. otkazala je turneju po Aziji i Australiji i rekla da joj je potrebno da neko vrijeme bude sama i da boravi na liječenju u ljekarskoj ustanovi u Arizoni
1 komentar(a)
Selena Gomez, Foto: Beta/AP
Selena Gomez, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.10.2015. 05:31h

Dječja zvijezda koja je postala pop ikona Selena Gomez otkrila je da je oboljela od lupusa i da je u tajnosti 2013. bila podvrgnuta terapiji zbog čega su počele da kruže glasine da ide na kuru odvikavanja od droge ili da ima ljubavne jade.

Američka pjevačica koja sada ima 23 godine u decembru 2013. otkazala je turneju po Aziji i Australiji i rekla da joj je potrebno da neko vrijeme bude sama i da boravi na liječenju u ljekarskoj ustanovi u Arizoni.

Tabloidi su spekulisali da se radi o liječenju od neke zavisnosti ili da pati poslije prekida sa pjevačem Džastinom Biberom.

"Dijagnostikovali su mi lupus i imala sam hemoterapiju. To se zapravo desilo za vrijeme moje pauze", rekla je ona u intervjuu koji je objavio časopis Bilbord (Billboard).

Lupus je autoimuna bolest u kojoj imuni sistem napada tkiva i organe osobe. Američka lupus fondacija navodi da je to hronična bolest koja pogađa oko pet miliona ljudi širom svijeta i posebno pogađa žene u reproduktivnim godinama.

"Toliko sam željela tada da im kažem, nemate pojma ja sam pod hemoterapijom, vi ste budale", rekla je pjevačica.

Rekla je da se zatvorila u kućui dok se nije osjećala dovoljno sigurna u sebe i dodala da joj je prijateljstvo s pjevačicom Tejlor Svift pomoglo da prebrodi krizu.

Poslije kure liječenja Selena Gomez je nastavila svoj uobičajeni ritam i vratila se na scenu sa drugim solo albumom "Revival", koji treba danas da izađe.

Internet sajt Popdust je 2013. izvjestio da je pjevačica oboljela od lupusa što su njeni predstavnici tada odbili da komentarišu.

Bonus video: