Švarceneger kupuje podgoričke transformerse

Baletić je napravio osam džinovskih figura, ali nije siguran da li će slavni glumac kupiti i Megatrona, koji se nalazi u Podgorici
215 pregleda 46 komentar(a)
transformers, Švarceneger, Foto: Arhiva Vijesti
transformers, Švarceneger, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.10.2015. 16:53h

Arnold Švarceneger, zvijezda akcionih filmova i bivši guverner Kalifornije, kupiće transformerse koje je napravio podgorički umjetnik i student Danilo Baletić.

On kaže da je do te nesvakidašnje transakcije došlo gotovo slučajno.

"Prilikom premijere filma Terminator pet Švarcenegerov agent vidio je Baletićeve transformerse izložene u Beogradu. Oduševio se i poslao njihove fotografije Švarcenegeru, koji mu je javio da me pita da li hoću da mu ih prodam”, kaže Baletić.

Baletić je napravio osam džinovskih figura, ali nije siguran da li će slavni glumac kupiti i Megatrona, koji se nalazi u Podgorici.

Švarceneger se proslavio u Holivudu filmom Konan Varvarin, snimljenim 1982, a potom i legendarnim Terminatorom. Bio je maneken, producent, reditelj, biznismen, investitor, pisac, profesionalni bodibilder i političar.

Transformersri se trenutno nalaze u Osijeku.

Iz Osijeka transformersi treba da idu u Pulu, a sljedeće destinacije su Ljubljana, pa Frankfurt.

Baletić je prvi put prezentovao transformerse prije tri godine na više lokacija u Podgorici, u okviru projekta Transformersi brane Podgoricu. Prije toga, 2012. godine, u Podgorici je napravio od snijega Dinosaurusa, koji je bio velika atrakcija ne samo za djecu nego i za mnoge odrasle.

Vijest o tome kako se džinovske figure autobota i deseptikona bore na ulicama glavnog grada Crne Gore prenijeli su brojni svjetski mediji.

Opširnije čitajte u Monitoru

Bonus video: