Jelovnik sa Titanika prodat za 88.000 dolara

Dana kada se desio brodolom gosti putnici su sa menija mogli da biraju jaja na argenitnski način, riblje filete, grilovanu jagnjetinu, pomfrit ili pire krompir
69 pregleda 0 komentar(a)
Titanik jelovnik, meni, Foto: Twitter
Titanik jelovnik, meni, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.10.2015. 07:38h

Jelovnik sa Titanika prodat je na aukciji u Njujorku za 88.000 dolara. Onlajn aukcijska kuća "Lion Heart Autographs" ponudila je jelovnik zajedno sa još dva predmeta iz spasilačkog čamca 1.

Dana kada se desio brodolom gosti putnici su sa menija mogli da biraju jaja na argenitnski način, riblje filete, grilovanu jagnjetinu, pomfrit ili pire krompir. Od poslastica su bili ponuđeni pita od jabuke, puding i slatko pecivo.

Jelovnik je sačuvao putnik koji je preživio brodolom 1912. godine, ukrcavši se na takozvani "čamac bogatih". Čamac za spasavanje dobio je ovaj nadimak zbog glasnina da su putnici iz prve klase podmitili posadu da se udalje od broda koji je tonuo sa svega 12 putnika u čamcu umjesto 40 koliko je mogao da primi.

Pismo jednog preživjelog, napisano pola godine poslije tragedije, prodato je za 7.500 dolara, dok je karta za parno kupatilo na Titaniku, koje je imalo specijalno dizajnirana sedišta za mjerenje težine, otišla za 11.000 dolara.

Bonus video: