Porše tvrdi da nije kriv za smrt glumca Pola Vokera

Zvijezda filma “Fast Furiose” poginula je 30. novembra 2013. u 40. godini, tokom vožnje svog poršea koji je bio iz limitirane edicije, odnosno nakon što je automobil eksplodirao
83 pregleda 0 komentar(a)
Pol Voker, Foto: Rojters
Pol Voker, Foto: Rojters
Ažurirano: 01.10.2015. 16:57h

Nakon što je ćerka preminulog glumca Pola Vokera, Medou Voker tužila kompaniju Porsche zbog smrti svog oca, njemački proizvođač sportskih automobila porekao je odgovornost, piše Guardian.

“Kao što smo rekli ranije, žao nam je zbog svake osobe koja je povrijeđena tokom vožnje naših vozila, ali mi vjerujemo da su nadležne institucije i osobe u ovom slučaju utvrdile da je do tragične nesreće došlo zbog trkanja automobilom i velike brzine”, stoji u zvaničnom saopštenju.

Medou je u svojoj tužbi, koju je podnijela ranije istakla da su čelnici Porchea znali za “problematičnu istoriju tog modela kada je u pitanju kontrola upravljanja”.

Zvijezda filma “Fast & Furiose” poginula je 30. novembra 2013. u 40. godini, tokom vožnje svog poršea koji je bio iz limitirane edicije, odnosno nakon što je automobil eksplodirao.

Vozilom je upravljao Vokerov prijatelj Rodžer Rodas, koji je izgubio kontrolu, a sve se dogodilo u pauzi između snimanja posljednjeg nastavka trilogije “Paklene ulice”, koje je kasnije odloženo, a potom završeno uz pomoć Vokerove braće Kaleba i Kodija koji su glumili u određenim scenama umjesto njega.

Bonus video: