Puljiz: Podgoričanke misle da je namrgođenost skroz seksi

Puljiz će večeras imati nastup u glavnom gradu Crne Gore, a 5. oktobra i u Nikšiću
185 pregleda 8 komentar(a)
Marko Puljiz, Foto: Facebook.com
Marko Puljiz, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 30.09.2015. 19:35h

Marko Puljiz, jedan od najpoznatijih stand up komičara iz Bosne i Hercegovine, predstaviće svoj humor podgoričkoj publici večeras u KC “Gavroche”, a njegov nastup počinje u 22 sata.

On je za “Vijesti” otkrio šta je njega iz crnogorskog okruženja nasmijalo i inspirisalo, ali i šta je pripremio za podgoričku publiku.

“Teme će biti kao i prošli put s tim što zavisi dosta od publike, pošto u 90 odsto slučajeva na nastupima nastaju materijali koje donese improvizacija, neko nešto dobaci... sigurno ću dobiti još materijala noćas”, kaže Puljiz, koji je prošle godine prvi put gostovao u Crnoj Gori.

“Ono što je publici najinteresantnije je kako Bosanac gleda na Crnogorce i razbijanje stereotipa. Uglavnom pričam o razlici između Podgoričana, Kotorana, Nikšićana, Cetinjana, jer imam dosta prijatelja iz tih gradova, a teme će biti međuljudski odnosi, problemi u komunikacijama, kako izgledaju naše tetke, majke, očevi, svakodnevni život koji je isti od Vardara do Triglava i sa kojim se nije teško poistovijetiti. Svi imamo iste probleme”, ističe on.

Puljiz koji je u prošlom razgovoru za Vijesti otkrio da izbjegava politiku u svojim šalama, jer je jednom prilikom zbog toga “završio u dnevniku”, kaže da je situacija i dalje ista.

“Nije se promijenilo i dalje izbjegavam politiku, s tim što mi je sada vrlo interesantna situacija koja se trenutno dešava u crnogorskim medijima, a koja je na ivici parodije. Ključna stvar su demonstracije i sigurno ću iz toga izvući materijala, jer različiti mediji različito izvještavaju”, objašnjava on.

“Kada slušam pojedine medije imam utisak, majke mi, kao da neka zla komšinica trača drugu zlu komšinicu - 'ne valja ništa, užas, užas... Vrijeme će sjutra biti toplo', ali ima i objektivnih”, priča Puljiz.

“Politika nam se na veoma negativan način uvukla u živote, pa ne možeš biti neutralan i ignorisati potpuno, ali možeš napraviti dobro zezanje na račun njihovog zezanja sa našim životima”, poručuje on.

Na pitanje šta ga je iz crnogorske svakodnevice nasmijalo, a iskoristio je za nastup, on odgovara da su to Podgoričanke.

“Primijetio sam da one seksipilom i privlačnošću smatraju namrgođenost i namrštenost, kao da pojedu ujutru poslije opranih zuba grejpfrut i onda naprave facu 'Je li ovo realno', i misle da su seksipilne”, kaže komičar.

“To je posebna grupa, koja je meni interesantna za posmatranje. Recimo kako međusobno komuniciraju uvredama na koje se niko ne vrijeđa, pa kad pričaju o nekome koga su vidjele na TV-u kažu, 'kako se zove ona plava kobila'”, nastavlja Puljiz i dodaje da je svjestan da nisu sve takve.

Pokrenućemo domaću scenu, crnogorski humor je fantastičan

Nakon nastupa u Podgorici, za koji je ulaz besplatan, a broj mjesta ograničen, Puljiz će se predstaviti i u Nikšiću, u Blues baru, 5. oktobra, a u toku su pregovori za gostovanja u Tivtu i Baru.

Gost u Gavrocheu biće mu Podgoričanin Andrija Dabanović, koji je postao poznat nakon učešća u emisiji “Audicija”, a bosanski komičar otkrio je da je spreman da pruži podršku i drugim Crnogorcima.

“Cilj nam je da pokrenemo crnogorsku scenu, pa pozivam sve zainteresovane da dođu na moje radionice, koje su besplatne 1, 2. i 3. oktobra”, poručio je on i dodao da je crnogorski humor fantastičan.

Bonus video: