Novi festival u Budvi: Kako imati srećan život nakon pedesete

Učešće na festivalu do sada je potvrdilo oko 150 učesnika iz inostranstva, a očekuje se i određen broj učesnika iz Crne Gore i regiona
148 pregleda 6 komentar(a)
Zlatno doba
Zlatno doba
Ažurirano: 29.09.2015. 05:54h

U Crnoj Gori će se od 9. do 18. oktobra održati prvi međunarodni festival srećnog života "Zlatno doba - nakon pedesete" dio projekta "Godine za sreću".

Radovati se životu, biti zdrav, raditi i zarađivati, pronaći svoju individualnost, uživati u ljubavi, ostvariti svoja maštanja - učesnici festivala o svemu tome slušaće tokom predavanja, radionica i individualnih konsultacija. Pokrovitelj festivala koji se održava u Budvi je Dukley, dok se organizacijom bavio Dukley Europian Art Community - DEAC.

Ideja, kako je saopšteno na konferenciji za novinare, potiče od Vladimira Jakovljeva, pisca, fotografa, utemeljitelja međunarodnog projekta „Age of Happiness“ i autora knjiga koje afirmišu ideju kvalitetnog i srećnog života poslije pedesete.

“Kako postati skladan, gibak i snažan, kako smršati, izgraditi individualni stil - govoriće, pokazaće i naučiće ljudi kojima je to već pošlo za rukom. Na festival smo pozvali junake, čije bi iskustvo moglo biti ne samo interesantno, već i korisno svim učesnicima. Učiteljica joge Tao Pošon-Linč koja, ima više od 90 godina i fantastične radne sposobnosti vodi seminare o jogi, izvodi najsloženije asane, pleše tango, uvijek je u štiklama i izgleda raskošno. Larisa Inozemceva i Dmitrij Pokrevski, koji su počeli sportom da se bave nakon pedesete i dostigli sjajne rezultate, vodiće treninge. Uz pomoć imidž-konsultanta, Irene Bar, dobićete mogućnost spoljnog preobražaja. Dolazi nam i Greta Pontareli, koja je poslije svoje 50. počela da pleše na šipki (i otplesaće!), Sindi Džozef, koja je u tim godinama postala fotomodel i otvorila sopstvenu firmu, Galja Morel, koja pleše na santama leda van polarnog kruga, Bodihana Kirstner, koja je poslije pedesete postala majstor streličarstva, Nina Mironova, koja je postala instruktor joge i Lav Korogodski, ekspert za seks i odnose poslije pedesete”, objasnio je Jakovljev, organizator događaja. On je dodao da će doći i Boris Grebenščikov, Vjačeslav Polunjin, grupa „Megapolis“, te da će biti i žurki, muzike, plesa i lijepih iznenađenja.

“Svi junaci „Doba sreće“ imaju zajednički odnos prema životu i vještinu da od života dobiju zadovoljstvo. Oni imaju različite zanimacije: neko skače padobranom, neko se bavi naukom, neko radi kao fotomodel, ali svi se njima bave iz jedinog razloga: njima se to sviđa! U stvari, ogromna većina njih tvrdi da im je sama mogućnost da se bave onim čime žele - najdragocjenija prednost godina u kojima su”, kazao je Jakovljev. Kako je istakao sudbina nam daruje dodatnih 25 godina aktivnog i srećnog života, u vrijeme kad imamo znanje, umijeće i iskustvo.

“To je gigantski dar i, smatram - vrlo dostojan povod za praznovanje. Oktobar u Crnoj Gori je čudesno vrijeme, baršunasta jesen, tako da su na programu festivala šetnje jahtom, koncerti, večernje sjedjeljke, penjanje na planine, vožnje biciklom i kupanje u moru. A uz to - časovi plesa, joga, okrepljujući treninzi, kulinarske radionice i još mnogo toga”, rekao je on.

Festival koji će postati godišnji, predviđen je za 250-300 učesnika iz cijelog svijeta. Može se kupiti cijeli aranžman, koji uključuje avionsku kartu i boravak, a moguće je uključiti se u program festivala već na licu mjesta.

Prema riječima Milene Spahić iz Stratex grupe, jezici festivala „Zlatno doba nakon pedesete“ biće engleski i ruski, a programi biće prevođeni na crnogorski. Petar Ćuković ispred DEAC-a je kazao da će u sklopu festivala biti održan koncert legende ruskog roka Borisa Grebenšćikova, na trgu ispred Starog grada u Budvi, uz podršku Turističke organizacije Budva.

Učešće na festivalu do sada je potvrdilo oko 150 učesnika iz inostranstva, a očekuje se i određen broj učesnika iz Crne Gore i regiona, saopšteno je.

Bonus video: