SAJT "KALEIDOSKOP" SPROVEO ANKETU

Bijela Merlinkina haljina najlegendarnija u istoriji mode

Većina žena kao glavni razlog zašto su baš ove haljine za pamćenja navela je da se izdvajaju iz gomile. Ali, na pitanje da li bi ih ikada obukle, više od polovine je odgovorilo "nema šanse"
83 pregleda 0 komentar(a)
Merlin Monro (novina)
Merlin Monro (novina)
Ažurirano: 28.09.2015. 08:59h

Bije haljina koju je Merilin Monro nosila u filmu Bilija Vajldera "Sedam godina vjernosti" izglasana je za najlegendarniju u istoriji mode, u anketi koju je sproveo sajt "Kaleidoskop".

Za haljinu koja je otkrila Merilinkine savršene noge dok je zavodljivo stajala iznad rešetke metroa, glasalo je 51 odsto žena. Na drugom mjestu našao se zlatni kupasti korset koji je Žan-Pol Gotje kreirao 1990. za Madoninu turneju "Plava ambicija", dok se na trećoj poziciji po ukusu žena našla zelena "Versaće" haljina sa dekolteom do pupka koju je Dženifer Lopez nosila na dodjeli Gremi nagrada 2000. Većina žena kao glavni razlog zašto su baš ove haljine za pamćenja navela je da se izdvajaju iz gomile. Ali, na pitanje da li bi ih ikada obukle, više od polovine je odgovorilo "nema šanse".

Muškarci su, pak, za najbolju izabrali mini haljinu sa printom britanske zastave, koju je nosila "spajsica" Geri Halivel. Haljina Merilin Monro je, po njima, druga na listi, a treća crna koktel haljina koju je imala Odri Hepbern u filmu "Doručak kod Tifanija".