Forbs objavio listu najbogatijih manekenki

izel je objasnila da “njeno tijelo traži da prestane, jer je iscrpljeno”. Magazin Forbs izračunao je sve zarade modela od juna 2014. do juna 2015. godine i zaključio da će mali broj manekenki moći da u narednim godinama svrgne Žizel sa prijestola
328 pregleda 1 komentar(a)
Žizel Bundšen, Foto: Thesun.co.uk
Žizel Bundšen, Foto: Thesun.co.uk
Ažurirano: 18.09.2015. 17:42h

Žizel Bundšen je, prema listi magazina Forbs, trenutno najplaćenija manekenka na svijetu, i to devetu godinu zaredom.

Brazilska ljepotica, koja sada ima 35 godina, zaradila je prošle godine 44 miliona dolara, čak 35 miliona više nego drugoplasirana Kara Delavinj i trećeplasirana Adrijana Lima. Žizel , koja je i majka dvoje djece, najviše novca zaradila je od modnih kampanja za kuće Under Armour, Isabel Marant, Chanel, Stuart Weiztman and Balenciaga. Forbs je brazilsku manekenku uporedio sa zvijezdom iz '90-tih Lindom Evanđelistom koja je jednom prilikom izjavila da “ne ustaje iz kreveta za manje od 10 hiljada dolara dnevno”. Bundšen, tako, “ne ustaje” za manje od 120 hiljada dolara! Ova vijest pojavila se uprkos Žizelinoj izjavi da uskoro napušta modeling.

Manekenka je na svom Instagram profilu u aprilu napisala: “Zahvalna sam što sam sa 14 godina dobila priliku da započnem ovo putovanje. Danas, nakon 20 godina, privilegija mi je da odradim svoj posljednji šou, ali ću i dalje biti u poslu. Samo ne na pisti”.

Žizel je objasnila da “njeno tijelo traži da prestane, jer je iscrpljeno”. Magazin Forbs izračunao je sve zarade modela od juna 2014. do juna 2015. godine i zaključio da će mali broj manekenki moći da u narednim godinama svrgne Žizel sa prijestola.

Ove godine ne listi najplaćenijih se našla i Kendal Džener (19), sestra Kim Kardašijan, koja je svom računu dodala četiri miliona dolara, zahvaljujući revijama za Givenchy, Fendi, Calvin Klein, Topshop and Balmain. Na listi je i holandski model Doutzen Kros (30) koja je prošle godine zaradila 7,5 miliona dolara kroz ugovore sa kućama H&M and L'Oreal. Ruska manekenka Natalija Vodjanova (33) takođe dobro zarađuje, a njena cifra bliži se sedam miliona dolara.

Tu su i Miranda Ker (32) i Džoan Smols (27) koje su zaradile po 5.5 miliona dolara. Britansku zastavu na ovom spisku nose Kara Delavinj i Kejt Mos, koja je ove godine zaradila 4,5 miliona, dok je Džordan Dan zaradila tri i po miliona dolara. Brazilka Alesandra Ambrozio, Karli Klos i Južnoafrikanka Kendis Svejnpol zaradile su po pet miliona ove godine. Bivša zvijezda Sports Illustrateda Karolin Marfi (41), kineski model Liu Ven (27) i lice kuće Lancome Darija Verbovi (31) zaradile su po 4,5 miliona. Na listi su i Kejt Apton i Anja Rubik

Bonus video: