Tim Kuk: Objavio sam da sam gej zbog svih koji su diskriminisani

“Postalo mi je jasno da djecu maltretiraju u školama, da su diskriminisana, da se djece odriču čak i njihovi roditelji i da moram nešto da uradim po tom pitanju”
2 komentar(a)
Tim Kuk, Foto: Reuters
Tim Kuk, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2015. 12:23h

Tim Kuk je objasnio zašto je objavio javno da je gej. Izvršni direktor Apple-a je gostovao u emisiji "Late show" kod Stivena Kolbera i sa popularnim voditeljem pričao je o svojoj objavi, ali i o filmovima o životu bivšeg direktora Apple-a Stiva Džobsa.

“Postalo mi je jasno da djecu maltretiraju u školama, da su diskriminisana, da se djece odriču čak i njihovi roditelji i da moram nešto da uradim po tom pitanju”, rekao je on u intervjuu.

“Osjetio sam da previše cijenim svoju privatnost i da bih umjesto toga trebalo da učinim nešto za druge ljude. Odlučio sam da svima kažem istinu o sebi”.

Kuk se osvrnuo i na film o životu Stiva Džobsa sa Majklom Fasbenderom u glavnoj ulozi. U filmi Džobs je prikazan kao agresivni i bezosjećajni lider.

“Stiv kog poznajem bio je izuzetan čovjek. On je neko za koga biste željeli da radite najbolje što možete. Imao je neobičnu sposobnost da vidi budućnost i da je učini revolucionarnom”, rekao je Kuk.

“S radošću sam radio pod njegovim vođstvom i zaista sam ga voleo. Nedostaje mi svakog dana. Mislim da ljudi postaju oportunisti i to mi se ne sviđa”.

Bonus video: