Laušević: Odlazak iz domovine je najbolniji

"Počeo sam novi život kada sam 1978. došao u Beograd na studije, završio fakultet, počeo novi život. Onda se desila ta tragedija, poslije izlaska iz zatvora sam opet bio na početku, poslije bombardovanja sam otišao u Njujork i - opet početak", dodao je
97 pregleda 136 komentar(a)
Žarko Laušević, Foto: Screenshot (YouTube)
Žarko Laušević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.09.2015. 08:35h

Glumac i pisac Žarko Laušević, koji je ovih dana u fokusu javnosti zbog uloge u filmu "Smrdljiva bajka" i uloge u žiriju ovogodišnjeg Bitefa, poslije 16 godina ćutanja, kaže da mu je odricanje od domovine bilo najteže.

"Možda mi je odricanje od domovine bilo najteže, taj odlazak iz Beograda 1999. Ali, i na to sam bio spreman jer sam nekoliko puta u životu počinjao ispočetka", rekao je Laušević za najnoviji broj NIN-a.

"Počeo sam novi život kada sam 1978. došao u Beograd na studije, završio fakultet, počeo novi život. Onda se desila ta tragedija, poslije izlaska iz zatvora sam opet bio na početku, poslije bombardovanja sam otišao u Njujork i - opet početak. Taj odlazak je bio najbolniji", dodao je on.

Na pitanje ko je danas Žarko Laušević, on kaže da je komplikovana osoba i da je sam u potrazi za tim odgovorom dugi niz godina.

"Mislim da zato i pišem, da se oduvijek i pisalo iz te potrebe. Ponekad pomislim da sam na tragu, ali me već naredni sopstveni postupak demantuje", dodao je Laušević.

Bonus video: