Barani će sklonište za pse graditi u naselju Kunje

“Zajedno sa aktivistima NVO “Sunčani sat” i sa preko 2.000 građana Bara koji su nas podržali potpisima, uspjeli smo da rješavanje problema evidentno naraslog broja pasa lutalica uvedemo u zakonski propisanu proceduru i da se, nadamo se svi, konačno prekine necivilizacijska praksa trovanja životinja po barskim ulicama”
7 komentar(a)
psi lutalice
psi lutalice
Ažurirano: 12.09.2015. 19:12h

U gradu pod Rumijom napokon će izgleda biti riješen problem pasa lutalica, jer planiraju izgraditi azil u Kunjama.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine u Baru 17. septembra biće i Informacija o realizaciji Odluke o određivanju lokacije skloništa za napuštene životinje.

U skupštinskom materijalu navodi se da je lokacija azila određena na dijelu katastarske parcele u KO Kunje, površine oko 4.000 kvadrata, te da je planiran kapacitet smještaja 150-200 životinja, od čega će 80 odsto biti psi lutalice. Odbornik Pozitivne Crne Gore Radomir Novaković Cakan, koji je početkom godine sa NVO aktivistima pokrenuo kampanju da se konačno riješi problem, ocijenio je da su institucije napokon privele posao kraju.

On je rekao da je Opština Bar bila u zakonskoj obavezi da napravi azil još prije tri godine.

“Zajedno sa aktivistima NVO “Sunčani sat” i sa preko 2.000 građana Bara koji su nas podržali potpisima, uspjeli smo da rješavanje problema evidentno naraslog broja pasa lutalica uvedemo u zakonski propisanu proceduru i da se, nadamo se svi, konačno prekine necivilizacijska praksa trovanja životinja po barskim ulicama”, istakao je Novaković.

Povodom inicijative barskih aktivista za zaštitu prava životinja, pokrenute nakon nove serije trovanja pasa lutalica, predsjednik opštine dr Zoran Srzentić 15. aprila je donio Odluku o određivanju lokacije za izgradnju azila, a iz Opštine je Vladi 31. jula upućen zahtjev za prenos prava raspolaganja na parceli u Kunjama.

Bonus video: