Princeza Šarlot uvećava britansku ekonomiju za pet milijardi dolara

Šarlot je imala veliki uticaj u svijetu mode, pa je tako šal koji je nosila u jednoj šetnji automatski postao najtraženiji dječiji odjevni predmet u Velikoj Britaniji
2 komentar(a)
Kraljevska porodica, Foto: Reuters
Kraljevska porodica, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.09.2015. 09:17h

Iako ima tek četiri mjeseca, najmlađa članica britanske kraljevske porodice, Princeza Šarlot od Kembridža mogla bi da donese dobit britanskoj ekonomiji od nevjerovatnih pet milijardi dolara.

Ovim bi mala princeza mogla da sustigne svoju majku Ketrin, Vojvotkinju od Kembridža, koja je britansku ekonomiju uvećala za 7,2 milijarde dolara, prenosi portal "Brand Finance".

Ako se uzme u obzir da se Šarlot pojavila samo dva puta u javnosti, onda se može donjeti zaključak da će ćerka nadmašiti svoju majku.

Šarlot je imala veliki uticaj u svijetu mode, pa je tako šal koji je nosila u jednoj šetnji automatski postao najtraženiji dječiji odjevni predmet u Velikoj Britaniji.

Iz firme "G.H.Hurt & Son", koja proizvodi ove šalove, su izjavili da ne stižu da isporuče sve porudžbine kolku imaju potražnju.

Šarlotin stariji brat, princ Džordž doprinio je do sada ekonomiji sa "samo" 3,6 milijardi dolara.

Kraljevska porodica ukupno vrijedi 87 milijardi dolara, a samo svojim pojavljivanjem u javnosti, uvećavaju ekonomiju Velike Britanije za 1,8 milijardi godišnje.

Bonus video: