Podgoričanin od zime spasio šumskog miša

“Dok sam sa timom trazio punkt kako bi dobili sljedeći zadatak vidjeli smo miša na travi kako se skupio i sav se tresao..."
151 pregleda 37 komentar(a)
šumski miš, Nikola Milošević, Foto: Nikola Milošević
šumski miš, Nikola Milošević, Foto: Nikola Milošević
Ažurirano: 04.09.2015. 18:47h

Podgoričanin Nikola Milošević spasio je od zime jednog šumskog miša tokom Trke preživljavanja u Srbiji.

Milošević je na svom Instagram profilu objavio neobičnu priču o događaju koji se desio prošlog oktobra.

“Našao sam ovog šumskog miša na travi koji drhti od zime. Žao mi je bilo da ga ostavim tako i odlučio sam da nožem presječem dio rukavice i da ga ubacim u njega kako bi se makar malo ugrijao i dao mu šansu da preživi”, priča Podgoričanin.

Milošević, koji radi u notarskoj kancelariji “Anđelko Milošević”, učestvovao je u Trci preživljavanja, koja se već šest godina održava u Srbiji, a otvorena je za takmicare iz cijelog svijeta.

“Trka je organizovana tako da traje oko dan i po i za taj vremenski period je potrebno preći oko 60 kilometara po nepoznatom terenu. Od opreme je dozvoljeno da se nosi samo pola litra vode, nož, kremen, par rukavica, jakna, pantalone, majica, ranac, par obuće i kompas. Nije dozvoljena hrana, oprema za spavanje, lampa i ostali rekviziti koji bi bili korisni. Svaki tim dobija kartu i odredjene zadatke koji vode do punktova na kojima dobijate nove zadatke”, priča za Vijesti Milošević.

Epizode sa šumskim mišem posebno se sjeća.

“Dok sam sa timom trazio punkt kako bi dobili sljedeći zadatak vidjeli smo miša na travi kako se skupio i sav se tresao. Svima nam ga je žao bilo i odlučio sam da otkinem dio rukavice, kako bih ga utoplio i dao mu makar malo šanse da preživi. Morali smo da krenemo dalje, tako da ne mogu da kažem sta je bilo sa njim.”

Milošević je sa koleginicom Valentinom Krća napisao dvije strucne knjige: "Sprovođenje ostavinskih rasprava kod notara - ostavinski postupak" i knjige "Notarske isprave". Na svom profilu na popularnoj društvenoj mreži Instagram objavljuje zanimljive priče sa svojih putovanja.

Bonus video: