Predsjednik Lukoila zakupio cijeli Sveti Stefan

Žurka Rusa, čije se bogatstvo procjenjuje na 13 milijardi dolara, počela je preksinoć
385 pregleda 37 komentar(a)
Vagit Alekperov (Novina), Foto: PICPICX.COM
Vagit Alekperov (Novina), Foto: PICPICX.COM
Ažurirano: 03.09.2015. 05:30h

Ruski milijarder Vagit Alekperov, predsjednik naftne kompanije Lukoil, proslavlja svoj 65. rođendan na Svetom Stefanu.

Rus, čije se bogatstvo procjenjuje na 13 milijardi dolara, zakupio je hotelski kompleks, gdje je u Miločerskom parku, pored spa centra na Kraljičinoj plaži, napravljen veliki montazni bijeli šator.

Glamurozna proslava je počela preksinoć, kada su se prijatelji ovog ruskog bogataša okupili, da bi centralna proslava bila održana sinoć.

Uz specijalno pripremljen meni, skupocjena pića, Vagit je imao još jedan zahtjev, a to je da Kraljičina i Kraljeva plaža budu samo za njegove goste.

Alekperov je imao munjevitu karijeru, tokom koje je stekao enormno bogatstvo. Rođen je u Bakuu, gdje je i studirao na azerbejdžanskom Institutu za naftu i hemiju. Počeo je kao operater na naftnoj bušotini u Kaspijskom moru, 1972. Do 1990. bio je pomoćnik ministra za sovjetsku naftnu industriju. Godinu dana kasnije uzeo je tri velika državna naftna polja - Langepas, Uraj i Kogaljim (LUK) i osnovao „Lukoil“, koji je uskoro privatizovan u korist menadžmenta koji je kontrolisao Alekperov.

Zahvaljujući dobrim vezama sa Vladimirom Putinom, i dalje je na čelu jedne od samo nekoliko preostalih privatnih naftnih kompanija u Rusiji. Trenutno proširuje poslove u oblasti gasa u Americi, Libiji i Iraku.

Bonus video: