Ne, Vlade Divac se nikad nije žalio na visinu

Ali pismo je zapravo dijelo urednika "Krompira" (tada aktuelnog sajta), Pavla Ćosića
237 pregleda 1 komentar(a)
Vlade Divac, Foto: Beta/AP
Vlade Divac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.09.2015. 12:31h

Po nekim čudnim internet zakonitostima, u skoro pa pravilnim vremenskim razmacima, neki onlajn urednik ili novinar "otkrije" pismo Vlada Divca Politikinom zabavniku, objavi ga na svom mediju, a onda zapali region mrežom jednako neobavještenih.

"Imam 14 godina a visok sam 188.5 cm. Zanima me postoji li bilo kakav način za zaustavljanje mog vrtoglavog rasta. Molim što precizniji odgovor", navodno je napisao Vlade Divac iz Prijepolja, ali je to pismo zapravo staro koliko i poznavanje rada u fotošopu na ovim prostorima.

Pismo se pojavilio i prije 12 godina, i tada je takođe bilo u centru, kao zanimljiva priča, ali je zapravo djelo urednika "Krompira" (tada aktuelnog sajta), Pavla Ćosića.

"Ispalo je slučajno. Kopao sam po starim "Zabavnicima" tražeći je li neko od danas eksponiranih ličnosti, političara, nekad slao pisma "Zabavniku". I onda sam naletio na pismo koje je napisao izvjesni Mizah Karić, i jednostavno sam došao na ideju da ga potpišem s Vlade Divac. Ideja je bila da pokažem u kojoj je mjeri moguće manipulirati ljudima pomoću elektronskih medija", izjavio je tada Ćosić za NIN.

Bonus video: