Bono i afrički muzičari u kampanji promovisanja prava žena u svijetu

Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva "Make Poverty History", a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem duga i sidom u Africi
61 pregleda 1 komentar(a)
Bono, Foto: Beta/AP
Bono, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.08.2015. 07:48h

Afričke muzičke zvijezde pridružile su se rok zvijezdi Bono iz grupe U2 u muzičkoj kampanji promovisanja prava žena u svijetu, saopšteno je sinoć u Lagosu.

Bono i afričke zvijezde poput D'Banja i Dajemond and Benk, snimili su danas remiks pjesme "Strong Girl" u cilju promovisanja prava i položaja žena.

Frontmen irske grupe izjavio je da muzika može da skrene pažnju na žene, jer ima "kreativnu moć".

Bend U2 je politički aktivan, posebno u oblasti ljudskih prava. Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva "Make Poverty History", a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem duga i sidom u Africi.

Bono (55), čije je pravo ime Pol Hjuson, humanitarno je aktivan u svom rodnom Dablinu, gdje novčano pomaže pacijente koji su operisali aneurizmu, pucanje krvnog suda u glavi.

U2, osnovan krajem 1970-ih godina, do sada je prodao više od 120 miliona studijskih albuma i više od 50 miliona kompilacija i snimaka živih nastupa. Grupa je osvojila 22 muzičke nagrade Gremi, najviše poslije američkog muzičara Stivija Vondera.

Bonus video: