Nova najbolja stvar na internetu: Karaoke Islamske države

Od skora, na brojnoj listi zabrana, našla se i muzika. Da, u Ragi, glavnom gradu ISIS-a, nema više pjevušenja, zviždenja, cupkanja, jer muzika je zao, imperijalistički produkt vesternizacije, ai nije da će da šalju predstavnika na Eurosong. Uz sve to ne kažu za džabe "ko pjeva zlo ne misli", a to i nije baš u duhu kalifata
0 komentar(a)
Isis karaoke, Foto: Twitter
Isis karaoke, Foto: Twitter
Ažurirano: 28.08.2015. 09:19h

Od kad su se pojavili na "sceni", ekstremisti iz Islamske države nisu puno radili na pozitivnom marketingu: brade, turbani, mikrofon, visoko podignut prijeteći prst...

Česte otmice, maltretiranje i ubijanje zarobljenika, iznogudovske prijetnje da će ovladati Evropom, uništavanje nebranjenih bisera civilizacije - "okameni" srce ekstremističko.

Od skora, na brojnoj listi zabrana, našla se i muzika. Da, u Ragi, glavnom gradu ID-a, nema više pjevušenja, zviždenja, cupkanja, jer muzika je zao, imperijalistički produkt vesternizacije, ai nije da će da šalju predstavnika na Eurosong.

Vjerovatno zato što "ko pjeva, zlo ne misli", "ako neće brijeg Muhamedu"...

ISIS Karaoke, je vjerovatno najbolja nova stvar an internetu. Tviter nalog prikazuje sve te strašne, namrštene lidere kalifata, ali umjesto prijetnji ispisani su poznati muzički hitovi.

Zamislite samo kako neko od njih zapravo pjeva stihive Džona Lenona "Imagine there's no heaven, it's easy if you try, no hell below us, above us only sky", Ili "Losing my religion" od REM-a. Možda Rihana ili Bijonse za mlađe...Ima stvarno genijalnih predloga.

Možda će neko i reći da je degutantno, ali ovaj vid borbe ima svoju oštricu, crni humor kao odgovor na crne ID zastave.

Bonus video: