Blizanci džinovske pande obradovali sve u Smitsonianu

Pol mladunčadi još nije poznat, ali ovo je svakako velika vijest budući da pande spadaju u red najugroženijih vrsta koje se nalaze pred istrebljenjem
211 pregleda 0 komentar(a)
panda, beba, Foto: Shutterstock
panda, beba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.08.2015. 07:47h

Nacionalni ZOO park Smitsonian, ovoga jutra bogatiji je za dva mečeta džinovske pande.

Mei Đeng, odrasla ženka pande, iznenadila je sve sinoć, donijevši na svijet blizance. Naime, drugo meče niko nije očekivao, a i sam podatak da je rođeno par sati nakon prvog ide tome u prilog.

"Možemo da potvrdimo, Mei Đeng je okotila i drugo meče u 10:07 (po lokalnom vremenu", tvitnuo je "panda tim" koji je radio na porođaju.

Pol mladunčadi još nije poznat, ali ovo je svakako velika vijest budući da pande spadaju u red najugroženijih vrsta koje se nalaze pred istrebljenjem.

"Drugo mladunče izgleda ranjivo, i dimenzije su mu manje nego inače, ali nema sumnje u njegov razvoj. Mei Đeng je odlična majka", izjavio je Denis Keli, glavni veterinar u Smitsonianu.

Mei Đeng je ovo već treće leglo. U prva dva je imala po jedno meče, Tian Tiana, koji ima deset godina i živi u rezervatu u Kini, kao i Bao Bao-a koji ima dvije godine i nalazi se još u ZOO parku Smitsonian (i njega čeka put u Kinu kad napuni četiri godine).

Bonus video: