"Ruka-šapi": Udomite što više ljubimaca iz azila

Aktivisti “Ruka-šapi” su početkom godine spasili mnogo napuštenih zdravih pasa iz azila, koji su bili predodređeni za uspavljivanje
160 pregleda 2 komentar(a)
pas, azil, Foto: Arhiva "Vijesti"
pas, azil, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.08.2015. 13:31h

Nevladino udruženje “Ruka-šapi” pozvalo je sve ljubitelje životinja da udome ljubimce iz podgoričkog azila za pse, gdje ih trenutno boravi oko pedeset.

Predstavnica tog udruženja Ratka Tanjević kazala je da građani svakim udomljavanjem imaju besplatnu sterilizaciju i prvu vakcinu protiv bjesnila u ambulantama “K9 Vet” i “MontVet”.

“Nakon prve sterilizacije i vakcinacije, svako ko je udomio psa iz azila, uz ugovor o vlasništvu, ima 25 odsto popusta u 'K9 Vetu' i 'MontVetu'”, kazala je Tanjević.

Tvrdi da “Ruka-šapi” ima i 15 ljubimaca, koje aktivisti organizacije čuvaju u pansionima i da ih svi zainteresovani mogu udomiti putem njihove Fejsbuk grupe ili na telefone organizacije.

Tanjević je istakla da građani u azilu i pansionima mogu izabrati i dosta rasnih pasa, kojih sve više ima na ulicama gradova.

NVO “Ruka-šapi” ranije su postavili kasice za donacije u veterinarskim ambulantama “K9 Vet” i “Mont Vet”, pet-šopovima “Kakadu”, kod Sahat kule i “Plutonu” kod solitera Pet udovica. Tanjević se zahvalila svima koji su donirali do sada, jer su im mnogo pomogli u brizi o napuštenim životinjama.

Aktivisti “Ruka-šapi” su početkom godine spasili mnogo napuštenih zdravih pasa iz azila, koji su bili predodređeni za uspavljivanje.

Bonus video: