Dva poštanska sandučeta hit na Tajvanu

Poštanski zvaničnici su prvobitno planirali da uklone kutije iz "bezbjednosnih razloga", ali je reakcija javnosti bila tako žestoka da su odlučili da ih ostave barem na neko vrijeme
67 pregleda 0 komentar(a)
poštanska sandučed Tajpej, Foto: Beta/AP
poštanska sandučed Tajpej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.08.2015. 17:45h

Dva ulična poštanska sandučeta, iskrivljena tokom nedavnog uragana kada je na njih pao reklamni znak, postala su hit na Tajvanu, privlačeći na stotine radoznalaca željnih da se slikaju pored njih.

Mnogim Tajvancima te metalne kutije, jedna zelena, a druga crvena, podsjećaju na ljudska lica, a ovako nahereni su im posebno simpatični.

"Izgledaju vragolasto", kazao je za AP predstavnik tajvanske pošte, navodeći da puno ljudi dolazi da se s njima slika.

Poštanska sandučeta, dva od 10.986 koliko ih je postavljeno širom Tajvana, postala su slavna nakon što je početkom avgusta tajfun Sudelor pogodio ovu ostrvsku zemlju, ostavivši za sobom osam mrtvih i više od 400 povrijeđenih.

Jaki vjetrovi iščupali su sa jedne zgrade u centru Tajpeja reklamni znak koji je pao na sandučeta, iskrivivši ih udesno.

Poštanski zvaničnici su prvobitno planirali da uklone kutije iz "bezbjednosnih razloga", ali je reakcija javnosti bila tako žestoka da su odlučili da ih ostave barem na neko vrijeme.

U popularna sandučeta se i dalje ubacuju pisma čije koverte poštanski službenici obilježavaju posebnim pečatom sa slikom naherenih kutija.

Nepotrebno je reći da su oba sandučeta ovih dana prepuna pošte.

Bonus video: