Ovaj mladić je imao suludu ideju, ali sada mjesečno uštedi više od 400 eura

Izračunao je da će ga put avionom svakog dana koštati 34 eura, taksi od aerodroma do posla dodatna 33 eura, a čak i uz kafu i doručak, svakog bi mjeseca uštedio 421 euro
5 komentar(a)
Barselona, Foto: Shutterstock
Barselona, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.08.2015. 14:14h

Sem Kuni iz Londona je prije dvije godine zaključio da više ne može da trpi visinu stanarina u svom gradu. Zato je pomislio da bi mogao da na posao putuje iz Barselone.

O svojim planovima je 2013. napisao i duhovit blog.

"Mnogi su ljudi mislili da se šalim kad sam rekao da ću u Barseloni iznajmiti dvosoban stan i svaki dan putovati na posao u London. Ispalo je da mogu da iznajmim trosoban stan. Mislio sam da ću barem morati da uljepšavam istinu ili brojke, ali ne", naveo je on.

Izračunao je da će ga put avionom svakog dana koštati 34 eura, taksi od aerodroma do posla dodatna 33 eura, a čak i uz kafu i doručak, svakog bi mjeseca uštedio 421 euro.

Prije tri mjeseca odlučio je da šalu pretvori u stvarnost.

Čašu je, kako je doda, prelila činjenica da u Londonu stan dijeli, dok u Barseloni za isti taj iznos može da uživa sam u dvosobnom ili trosobnom stanu. Sada živi sam u renoviranom dvosobnom stanu, a mjesečna stanarina iznosi 800 eura. Dodatna ušteda je i to da se nalazi u centru i da svuda ide pješice.

"Isplatilo se. Osjećam se bolje i zapravo štedim", napisao je i dodao da su najveći problem cijene avionskih karata koje variraju od 100 do 150 eura.

Ipak, dodaje da ovo nije za svakoga i da na put od stana do posla potroši pet i po sati, jer je u pitanju put od 1.500 kilometara.

"Ponekad mi nedostaju žurke u Londonu, ali sve ostalo prošlo je bez prevelikih problema", rekao je.

Bonus video: