Mačke usrećuju

62 pregleda 0 komentar(a)
mačke, mačka, Foto: Shutterstock
mačke, mačka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.09.2018. 14:14h

Ako se dvoumite da li da vašem mališanu ispunite želju i udomite macu, trebalo bi da znate da ona zaista može da mu učini život ljepšim. Roditelji se često brinu kako će se pridruženi član porodice odraziti na zdravlje deteta, ali ako mačka ne spava sa njim u krevetu i vodite računa o higijeni prostora u kojem boravi, nema razloga za brigu. Računajte samo na dečje blagodeti života sa mačkom, a one su sljedeće:

Biće zdraviji

Istraživanja pokazuju da djeca koja odrastaju sa mačkom imaju jači imunitet i manje šanse da razviju alergije, pa su daleko zdravija u detinjstvu.

Naučiće ih odgovornosti

Mališan koji voli svoju macu naučiće da brine o njoj, da je hrani, daje joj vodu i čisti nered koji ona napravi, a to je model koji će usaditi za sve druge relacije.

Imaće veće samopoštovanje

Ko ima mačku, ima vjernog prijatelja, a sa tim dolazi i doživljaj nečije privrženosti. To je vrzino kolo u kojem se nalazi osjećaj samopouzdanja i samopoštovanja.

Znaće da izražavaju emocije

Mačka uvijek zna da pokaže da li je srećna, tužna, ljuta, gladna... Djeca će to naučiti da prepoznaju i istovremeno da izraze svoja osjećanja i raspoloženja, prenose Novosti.